clubzoeker

EJK Individueel 2017: Joran Kweekel zeker van medaille

EJK Individueel 2017: Joran Kweekel zeker van medaille

Bij de Europese Jeugdkampioenschappen in het Franse Mulhouse heeft Joran Kweekel in het mannenenkel de halve finales bereikt, door in drie games te winnen van de als vierde geplaatste Tsjech Jan Lauda.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de halve finales neemt Joran het op tegen de als tweede geplaatste Fransman Arnaud Merkle. Kweekel is nu zeker van een medaille, omdat er geen wedstrijd om de derde plaats wordt gespeeld.

In de kwartfinale trof Joran de als vierde geplaatste Tsjech Jan Lauda. De eerste game ging tot aan de rust gelijk op; 11/10 voor Joran. Direct na deze rust ging de snelheid van het spel van Lauda omhoog en kreeg Joran het lastig (12/17). Joran herpakte zich, kwam nog terug tot 15/17, maar kon niet verhinderen dat de eerste game naar de Tsjech ging met 16/21.

In de tweede game ging Joran goed van start en nam hij gelijk afstand met 5/0. Ook daarna ging Joran goed door en stond de Nederlander bij de rust op een mooie 11/6 voorsprong. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd naar 17/12, de Tsjech kwam nog terug tot 17/16, maar Kweekel wist direct door te stoten naar 20/16 en pakte de tweede game met 21/17.

De derde game ging van start met een aantal lange en mooie rally's. Net als Joran in de tweede game, nam nu Lauda een 5/0 voorsprong. Joran knokte zich terug in de game en er werd van beide kanten geen punt meer cadeau gegeven. Bij de rust was het 7/11 voor de Tsjech. Joran kwam naast de Tsjech op 13/13. nam het initiatief en pakte 4 punten op rij tot 17/13. De Nederlander gaf deze voorsprong niet meer uit handen en pakte zo de gamewinst (21/17) en een medaille!

Om in de kwartfinales te komen won Joran Kweekel de afgelopen dagen van de Zwitser Julien Scheiwiller met 21/10, 21/18, van de als achtste geplaatste Bulgaar Daniel Nikolov (21/17, 21/10) en van de Spanjaard Miquel Barbado met 21/9 en 21/10.

Het mannendubbel Ties van der Lecq en Sebastiaan Li haalde de volgende ronde niet. Zij verloren in twee games (21/13 en 21/13) van de als vierde geplaatste broers Christopher en Matthew Grimley uit Scholtand.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!