Rob Taconis hoopt dat het Badminton Nederland bestuur opstapt

Rob Taconis hoopt dat het Badminton Nederland bestuur opstapt

Als je het hebt over de schijn van belangenverstrengeling in de Nederlandse badmintonwereld, dan zullen de achternamen Bakker, Tabeling en Taconis direct voor de geest komen. Oud-afgevaardigde Rob Taconis laat vandaag weer van zich horen. Bittere noodzaak of persoonlijke wrok van de radioman van Lokale Omroep Elburg?

clubzoeker

Maak kennis met Joshua Donker!

De commissie van wijze mannen die afgelopen weken na de laatste bondsvergadering in het geheim samengesteld werd (Eric, Paul, Koos, Clemens en Remon) om te bekijken of de crisis los getrokken kon worden is gestrand. Dit weekend is namens de afgevaardigden een ultimatum gesteld aan het bondsbestuur om uiterlijk aanstaande woensdag hun functie neer te leggen. Mocht dit niet gebeuren zullen de afgevaardigden een bijzondere bondsvergadering uitroepen met als doel het bestuur af te zetten.

Wat eigenlijk al tijdens de vorige vergadering (play-off finales) had moeten gebeuren gaat mogelijk nu gebeuren. Op het laatste nippertje is toen in de geheime vergadering van de afgevaardigden besloten om vanwege het badmintonfeestje toen niet door te zetten maar een commissie van wijze mannen samen te stellen.

Het zal inmiddels wel bekend zijn dat ik zelf een grote voorstander was van het direct opstappen van het bestuur aangezien er geen vertrouwen meer was en daardoor een onmogelijke samenwerking was ontstaan.

Een week voor de play-off finale is ook al aangegeven naar het bestuur om direct af te treden. Dit is mede door het feit dat diverse afgevaardigden een te flexibele ruggengraat toonden niet geëffectueerd en men is voor een tussen (kwakzalverende) oplossing gekomen.

Eigenlijk niet anders dan met twee huidige bestuurders proberen de andere bestuursleden (die zeker niet uit eigen beweging zouden opstappen) te vervangen voor nieuwe bestuursleden. Afgevaardigden: dream on! Een oplossing die blijkt niet gelukt te zijn.

Nu maar afwachten wat het huidige bestuur gaat doen.

Ik doe een gok dat zij niet zullen opstappen en gokken op de flexibele ruggengraat van diverse afgevaardigden.

Laat ik hopen dat ik deze weddenschap verlies/

Rob Taconis

· Afgevaardigde
· Koper en doorverkoper televisierechten Dutch Open
· Voorzitter Badminton Business Netwerk
· Uitgever BadmintonInfo†
· etc.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!