Badmintonavontuur op Cyprus voor Saber Afif

Badmintonavontuur op Cyprus voor Saber Afif

Een graad of 25. Veel zon. De dagen gevuld met badminton. Oud-The Flying Shuttle trainer/speler Saber Afif heeft het prima naar de zin als bondscoach van Cyprus.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In januari van dit jaar nam hij afscheid van zijn Barendrechtse eredivisieclub om zijn nieuwe uitdaging aan te gaan in een land waarin badminton een kleine sport is. "Klopt", zegt Afif. "Het aantal badmintonners op Cyprus is klein: misschien iets meer dan duizend. De bond heeft mij opdracht gegeven om structuur aan te brengen in de opleiding. Daar ben ik nu hard mee bezig. De eerste maanden stonden vooral in het teken van trainen, observeren en selecteren. Ik train daar -15, -17, -19 en de senioren. In de jongste groep heb ik nu zestien spelers, in -17 acht en -19 vier. We moeten vanaf de basis gaan bouwen, dat is duidelijk. Het ontbreekt bij veel badmintonners hier vooral aan techniek.

Toch zijn er zeker ook talenten. In mijn seniorengroep heb ik een speler die in Nederland zou mee kunnen komen in de eredivisie. Die jongen is twintig en plaatste zich onlangs voor het eerst in de geschiedenis van Cyprus voor het EK. Hij heeft de bereidheid om twee keer per dag te trainen en moet daarmee gaan uitgroeien tot boegbeeld van het Cypriotische topbadminton."

Het leven op Cyprus bevalt Saber Afif goed. "Ik kan hier naar mijn eigen inzichten werken en krijg alle steun van de bond", zegt hij. "Bovendien is het goed om in het buitenland ervaring op te doen in geheel andere omstandigheden dan ik in Nederland gewend was. "Mijn trainingen geef ik in de ochtenduren en vanaf 17.30 uur tot diep in de avond. Dat ritme lijkt op wat ik in Nederland gewoon was, want ook daar was ik fulltime trainer. Natuurlijk denk ik nog regelmatig terug aan The Flying Shuttle. Ik heb ook nog veel contact met de vereniging. Ik heb er een goede tijd gehad waar ik met veel plezier op terugkijk. En mocht de nood aan de man zijn en ik ben beschikbaar, dan wil ik nog best eens een wedstrijd meedoen."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!