Caljouw grote winnaar bij Drop Shot

Caljouw grote winnaar bij Drop Shot

Mark Caljouw was de grote man bij het gecombineerde Grand Prix en Masters toernooi bij BC Drop Shot. De Rijswijkse badmintonner won zowel in het enkelspel als in de herendubbel met Robin Tabeling het Masters toernooi.

Ken je BC Druten al?

Daarna zegevierde hij in beide onderdelen ook in de Superfinale tegen de winnaars van het Grand Prix toernooi.

De lustrum editie van het Grand Prix toernooi bij BC Drop Shot kende dit jaar een andere opzet. Naast de Grand Prix werden ook de finales van de Masters in de sporthal in Mariahoeve gespeeld. De top 12 van het Carlton Master Circuit werd daarvoor uitgenodigd. Als kers op de taart speelden de winnaars van het GP en van de Masters ook nog tegen elkaar in een zogenaamde Superfinale.

Caljouw

Oud-DKC speler Mark Caljouw stond in de Masters herenenkel in de finale tegenover de als eerste geplaatste Nick Fransman. Na een spannende en gelijk opgaande strijd trok de in Duitsland spelende Rijswijker aan het langste eind; 21-19, 17-21, 21-14. Aan het eind van de middag won Caljouw ook de Superfinale tegen de Grand Prix winnaar Rick Steuten; 21-8 en 21-14. Zogezegd was ook de herendubbel een prooi voor het 22-jarige aankomend wereldtopper. Samen met Robin Tabeling won hij in de Masters finale van Jim Middelburg / Russel Muns, waarna de Superfinale tegen de Duitsers ook winst Daniel Seifert / Alexander Strehse opleverde.

DKC / VELO

De Masters bij de vrouwenenkel leverde winst op voor Ya Lan Chang, waarna zij ook de Superfinale won van Ieva Pope. De damesdubbel was voor het koppel van VELO koppel Imke van der Aar / Myke Halkema. Zij wonnen de Master van het DKC duo Marlies Baan / Alyssa Tirtosentono waarna ook de Superfinale eenvoudig gewonnen werd. Tot slot het gemengd dubbel. Daarin waren Jim Middelburg / Myke Halkema de grote winnaars. In de Superfinale moest Tirtosentono samen met Justin Teeuwen het hoofd buigen voor de Wateringse tegenstanders.

Na twee mooie badmintondagen met ruim 230 deelnemers in 30 categorieën kwam er een einde aan het vijfde Grand Prix toernooi bij BC Drop Shot.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!