SportSport

De mussen vielen van het dak en VELO won de Carlton GT Cup

De mussen vielen van het dak en VELO won de Carlton GT Cup

Het eerste team van VELO heeft de prestatie van vorig jaar geëvenaard, door ook dit jaar zowel het landskampioenschap als de Carlton GT Cup te winnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Afgelopen zaterdag werd in Epe de finaledag van de Carlton GT Cup gespeeld, waar de Wateringers zich achtereenvolgens de betere toonden tegen BC Amersfoort 1, BC Roosterse 2 en BC DKC 1. In de kwartfinale tegen het altijd lastige BC Amersfoort 1 begon VELO goed doordat Alex Vlaar en Jim Middelburg de herendubbel overtuigend naar zich toe trokken door Vincent de Vries en Luc Maessen met 21-17 en 21-14 te verslaan.

Daarna speelden Myke Halkema en Imke van der Aar een toch wel wat moeizamere dubbel dan verwacht door goed spel van de tegenstanders gecombineerd met veel eigen slordigheidjes, maar ze wisten gelukkig toch in twee sets met 26-24 en 28-26 te winnen van Renske Kwakkenbos en Meike Versteeg.

Toen was het de beurt aan Alex om een plek in de halve finale veilig te stellen, hiervoor moest hij winnen van Edwin Ekiring. In de eerste twee sets was het Alex die de toon uitmaakte voor het grootste gedeelte van de set, maar beide keren liet hij Edwin toch tot een verlenging komen, waarvan hij de eerste won en de tweede verloor. Hierdoor moest er een derde set aan te pas komen die gelijk opging tot 9-9, waarna Alex het helemaal kwijtraakte en helaas verloor met 24-22 21-23 en 9-21.

Aan Lisa Khoeblal-Malaihollo dan om de winst veilig te stellen in haar singelpartij tegen Xandra Stelling. Ondanks de lange periode zonder training toonde ze toch een zeer hoog niveau en wist ze Xandra toch vaak op ervaring en rallyend vermogen uit te spelen en won met 21-18 en 21-15. Dit bracht de stand op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong en betekende dus dat de halve finale was bereikt!

Aangezien de winst al was veiliggesteld werd Jim Middelburg vervangen door Rowan Scheurkogel en mocht Rowan het laatste punt binnenhalen aan de zijde van Myke Halkema. Dat deden ze overduidelijk en alsof ze al langer samen speelden wonnen ze afgetekend met 21-11 en 21-12 van Luc Maessen en Meike Versteeg en dit bracht de eindstand op 4-1 voor van VELO.

Na een korte eetpauze, volgde de op papier wat makkelijkere halve finale tegen BC Roosterse 2. Van onderschatting was geen sprake bij het team uit Wateringen, want beide dubbels gingen vol overtuiging naar VELO. Alex en Jim wonnen met 21-7 en 21-10 van Noah Jongen en Dion Rovers, terwijl Myke en Imke met 21-7 en 21-14 wonnen van Anne Dols en Sharena Verbrugge. Daarna maakte Lisa het af door net zo duidelijk te winnen van Lobke van der Berg en met 21-6 en 21-17 zette ze de 3-0 op het scorebord, dus de finale was bereikt!

Ditmaal hadden de spelers een iets langere pauze, die gretig werd benut door buiten even een rondje te lopen en ijsjes te halen voor wat afkoeling. Ondertussen werd in de hal duidelijk dat BC DKC 1 de tegenstander zou zijn in de finale, dus een herhaling van de finale om het landskampioenschap. Dit zou tevens de laatste wedstrijd zijn waarin Lisa Khoeblal-Malaihollo en Imke van der Aar in actie zouden komen voor VELO.

In de finale werd tegelijkertijd begonnen met de twee dubbels. Waar Alex en Jim in de finale om het landskampioenschap nog drie spannende sets nodig hadden, toonden ze zich ditmaal in twee sets na bijna continue voorsprong de beteren over Michiel Kruijt en Thomas Wijers en wonnen met 21-16 en 21-15 door aanvallend spel met veel druk naar voren.

Imke en Myke begonnen tegen Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono met een lichte achterstand, maar wisten die voor de 11 al om te buigen om vervolgens de eerste set met 21-15 te winnen. De tweede set stonden ze met 18-8 ruim voor, maar maakten ze het toch nog even spannend door ze terug te laten komen tot 19-17, om vervolgens toch met 21-17 te winnen en de 2-0 op het scorebord te zetten.

Aan Alex om de beslissende 3-0 binnen te slaan, hiervoor moest wel eerst gewonnen worden van de ervaren Dennis van Daalen de Jel, die door een blessure van Joran Kweekel de singels van DKC voor zijn rekening nam tijdens de Carlton GT Cup. De eerste set kende een spannend verloop, Alex stond steeds een klein beetje voor waarna Dennis zich weer tot gelijke hoogte knokte, maar met geduldig spel wist Alex toch de eerste set te winnen met 21-19. In de tweede set keek Alex tot de 13 bijna continu tegen een kleine achterstand aan, maar daarna toonde hij zijn klasse en wist uiteindelijk met 21-16 de tweede set te winnen. VELO kon dus de tweede prijs bijschrijven dit seizoen!

Een beter afscheid was er niet te wensen voor Lisa en Imke, in hun laatste seizoen afsluiten met de dubbel. Hiermee is het lange maar succesvolle seizoen ten einde gekomen en kan VELO gaan genieten van een welverdiende vakantie om volgend jaar weer topfit en in nieuwe formatie te strijden om de prijzen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!