Familievlog De Nagelkerkjes

Eerste paal Duinwijckhal gaat in september de grond in

Eerste paal Duinwijckhal gaat in september de grond in

Vandaag is er weer geschiedenis geschreven in het 69 jarig bestaan van Duinwijck: gemeente Haarlem en de Windgroep hebben een overeenkomst getekend waarbij de Windgroep de opdracht heeft gekregen voor het bouwen van de nieuwe hal.

De eerste paal gaat in september de grond in en naar verwachting zal de hal dan speelklaar zijn in september 2018.

Na een zeer lange reis, die begon in juni 2000 toen het bestuur van Stichting Badmintonhall Duinwijck voor het eerst door de gemeente Haarlem werd uitgenodigd om mee te denken over toen nog het verplaatsen van Duinwijck naar Haarlem-Zuid, begint dit project dus zijn voltooiing te naderen.

Sinds het raadsbesluit van 13 maart 2014, waarin besloten werd om €4,7 miljoen beschikbaar te stellen voor de realisatie van de hal, hebben gemeente Haarlem en Duinwijck constructief samengewerkt om tot deze nieuwe stap te komen. Afronden van Voorlopig Ontwerp naar Definitief Ontwerp om vervolgens te komen tot een aanbesteding van het project. Dit laatste traject dreigde nog even roet in het eten te gooien, omdat de aanbesteding mislukte. Aannemers waren wel geïnteresseerd, maar wilden uiteindelijk niet inschrijven. De Wind Groep is uiteindelijk bereid gevonden om de uitgewerkte opdracht te aanvaarden.

Met de totstandkoming van de nieuwe hal zal Haarlem weer voorop lopen kwa badminton faciliteit, net zo als dat het geval in 1960 toen de oude hal, de eerste hal in Nederland was, specifiek ingericht voor badminton. De nieuwe hal met 9 speelvelden zal in grote mate voldoen aan de laatste eisen zoals gesteld door de Badminton Wereld Federatie (BWF). In hoofdlijnen betekent dit: een verende vloer ter ondersteuning van het bewegen op de speelvelden en ter voorkoming van blessures, ruime uitloop achter en naast de speelvelden, geen reflecties van wanden en plafond die de baan van de shuttle kunnen hinderen, kleuren van wanden en vloer die een rustig en specifiek badmintongevoel zullen geven. Vooralsnog kiezen we ervoor om de speelvelden groen te laten zijn, en de uitloop aan achterkant en zijkant blauw. Ook aan het milieu is gedacht. De nieuwe hal zal 'groen' worden. Zo worden er meer dan 100 zonnepanelen op het dak geplaatst, zal de hele hal voorzien worden van LED verlichting en zal de hal optimaal geïsoleerd worden en voldoen aan de laatste eisen op dat gebied volgens de zogenaamde EPC norm.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

15 april 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

In de finale moesten Debora Jille en Alyssa Tirtosentono met 24-22, 19-21 en 11-21 hun meerdere erkennen in de nummer twee van de…

14 april 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Met 21-18, 16-21 en 21-15 wonnen Debora en Alyssa van het Deense koppel Julie Finne-Ipsen / Mai Surrow.

13 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Bij de Dutch International in Wateringen staan de koppels Debora Jille / Alyssa Tirtosentono en Iris Tabeling / Nadia Fankhauser…

13 april 2019

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

In mei dit jaar is de officiële lancering van outdoor badminton - buitenbadminton - als nieuwe variant op de traditionele…

12 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!