clubzoeker

Is de verandering ingezet bij Badminton Nederland?

Is de verandering ingezet bij Badminton Nederland?

Het bestuur van Badminton Nederland had niet echt door dat het niet goed ging met de organisatie. Het bestaan van een angstcultuur werd keihard ontkend en bestuurslid Paul Kleijn mocht er niet eens over spreken.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaken als: slechte kwaliteit op de regionale trainingcentra, het uitsluiten van talenten die zich niet wilden houden aan de idiote eisen van de trainers daar, geen antwoord krijgen op vragen bij het bondsbureau (of antwoorden waaraan je niets hebt), ouders die te horen krijgen van de voorzitter dat ze contact moeten opnemen met het bureau terwijl ze juist daar geen gehoor kregen en daarom naar de voorzitter stapten. Deense werknemers die totaal niet kunnen / willen communiceren en niet door hebben dat je een Deens systeem niet kan kopiëren naar Nederland.

Maar er staat wat te gebeuren...

Het bestuur is gevallen en de dubbele petten gaan er uit en krijgen - hoop ik - NOOIT meer toegang tot de organisatie. De trainers / bezigheidtherapeuten van Badminton Nederland hebben een concurrent gekregen die Nederland als een storm verovert en de spelers en hun ouders wel serieus neemt. Donovan Cuntapay, ik dank je op mijn blote knieën dat je bent gestart in deze badmintonpuinhoop. Prachtige verhalen gehoord van de ouders over de oude arrogante orde die niet meer hoefde komen te coachen, kinderen die er weer zin in hebben, kortom marktwerking in de praktijk. Heerlijk om te zien en te horen.

Hoe nu verder? Wat mij betreft komt er een bestuur zonder (oud) krediet. Dus een bestuur dat deze organisatie gaat leiden voor wat het is: een bedrijf in grote problemen en dus niet met zachte hand maar gewoon keihard management richting de organisatie (waaronder het bondsbureau en de afdeling topsport) en super klantgericht.

De perfecte situatie zou zijn dat er al een flink aantal medewerkers zou opstappen uit zichzelf. Hetzelfde geldt ook voor de Scandinavische crediteuren in Arnhem. We moeten gaan werken aan een Nederlands systeem en een eigen lijn in plaats van die van anderen te volgen. Er komt een totale reorganisatie van de nationale senioren selectie. Een selectie die veel meer zelfstandig gaat werken met een persoonsgebonden budget van de bond. Zoek je eigen trainers en plaats waar je wil trainen en het liefst in het buitenland. Je komt alleen terug voor je verplichtingen in Nederland zoals conform je spelerscontract voor het persoonsgebonden budget.

Badminton Nederland gaat zich met jeugd- en trainersopleiding bezig houden, zonder buitenlanders. De huidige trainers uit Denemarken gaan er zo snel mogelijk uit en als ze hier nog zijn doen ze jeugdtraining en leiden ze jeugdtrainers op (maar het liefst vertrekken ze per direct). Het is toch al belachelijk dat een bestuur dat alleen de lopende zaken mag afhandelen een nieuwe bondscoach aanstelt en daarmee een nieuw bestuur het leven al onmogelijk maakt om iets nieuws te kunnen starten. Zo help je de sport geen steek verder.

Er komt geen nieuw bondsbureau: werknemers gaan vanuit thuis werken. En er wordt nooit meer iemand aangesteld die geen binding heeft met onze sport. Het bondsbureau als eenheid moet totaal badmintongenot uitstralen. Je moet de medewerkers in de hal kunnen zien en weten dat ze aanspreekbaar zijn over alles waar je mee zit en ze moeten vooral verstand hebben van onze sport.

Als deze dingen niet gaan gebeuren, dan gaat het sterfproces van onze sport gewoon verder en hebben we binnen een paar jaar een begrafenis van het laatste geld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!