VBO Trainer
Familievlog De Nagelkerkjes

Lisa en Imke weg: Mireille van Daal completeert eerste team VELO

Lisa en Imke weg: Mireille van Daal completeert eerste team VELO

Met de tweede dubbel (zowel landskampioen en bekerwinnaar) op rij heeft VELO Badminton opnieuw een superseizoen achter de rug! Voor komend seizoen staat een gewijzigde formatie klaar voor een frisse start.

Met de recente bekerwinst hebben Lisa Khoeblal-Malaihollo en Imke van der Aar, twee belangrijke steunpilaren van het team dat de afgelopen seizoenen zo succesvol was, hun laatste wedstrijden voor VELO gespeeld. Lisa gaat zich richten op haar gezin en maatschappelijke carrière en Imke vervolgt haar badmintondroom in de competitie in Frankrijk. Tijdens een nader te bepalen moment in het nieuwe seizoen zullen zij afscheid nemen van VELO en in het zonnetje worden gezet door de club, vrijwilligers en publiek.

VELO had de uitdaging het vertrek van deze toppers op te vangen, maar graag kondigen wij u aan dat er een nieuw team klaar staat voor een frisse start! Eerder werden de heren Alex Vlaar en Ewout Beukers en de dames Myke Halkema, Dorien Lups (komt over van BC Duinwijck) en Marleen Kuipers gepresenteerd tijdens de VELO Dutch International. Inmiddels is duidelijk hoe het team gecompleteerd wordt.

VELO is verheugd te kunnen melden dat Rowan Scheurkogel komend seizoen opgaat voor zijn tweede jaar bij VELO. De jonge Belg is er op gebrand om in het nieuwe seizoen de volgende stap in zijn ontwikkeling tot een dragende speler voor VELO te zetten. Het team wordt gecompleteerd met Mireille van Daal, die overkomt van Van Zijderveld. Na de afgelopen jaren voor de kleinere clubs Van Zijderveld en BC Victoria in de eredivisie gespeeld te hebben was Mireille toe aan een nieuwe uitdaging. Mireille hoopt dat de stap naar VELO haar net dat zetje geeft om zich echt met de top van de eredivisie te kunnen meten. Het team kent tot slot op dit moment nog één vraagteken. De hernieuwde inzet van dragende kracht Jim Middelburg is afhankelijk van de timing van zijn buitenlandse stage. Echter met of zonder Jim: er staat weer een team om trots op te zijn!

Verder is VELO blij om te melden dat de begeleiding van het team voor komend seizoen intact is gebleven: Ciraar slaats en Rikkert Suijkerland zijn weer de coaches en Rob Theunissen verzorgt de begeleiding vanuit de Sporttechnische Commissie. Ook hier zijn echter nieuwe ontwikkelingen: kind van de club Rikkert Suijkerland neemt de functie van hoofdcoach over van Ciraar Slaats, die een stapje terug doet en zich meer gaat richten op de begeleiding en ontwikkeling van de spelers. Daarnaast treedt Franklin Telwin toe tot de begeleiding, die hij samen gaat invullen met Rob. VELO wenst Rikkert en Franklin veel succes in hun nieuwe rol!

Na de komende zomerperiode gaan coaches en begeleiding er alles aan doen om het vernieuwde team tot een hecht geheel te smeden, dat met veel plezier het nieuwe seizoen ingaat om te strijden voor een plekje in de kampioenspoule. Voorzitter Cock Diemel blikt vooruit: "Natuurlijk hopen we met zijn allen dat we ook het komend seizoen weer gaan genieten van mooie wedstrijden en strijd en beleving op de baan."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

15 april 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

In de finale moesten Debora Jille en Alyssa Tirtosentono met 24-22, 19-21 en 11-21 hun meerdere erkennen in de nummer twee van de…

14 april 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Met 21-18, 16-21 en 21-15 wonnen Debora en Alyssa van het Deense koppel Julie Finne-Ipsen / Mai Surrow.

13 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Bij de Dutch International in Wateringen staan de koppels Debora Jille / Alyssa Tirtosentono en Iris Tabeling / Nadia Fankhauser…

13 april 2019

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

In mei dit jaar is de officiële lancering van outdoor badminton - buitenbadminton - als nieuwe variant op de traditionele…

12 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!