clubzoeker

Topsportbeleid Claus Poulsen: een zooitje

Topsportbeleid Claus Poulsen: een zooitje

Een andere conclusie kan je echt niet trekken. Zowel de berichtgeving als het beleid: Badminton Nederland is totaal de weg kwijt. De voorzitter gaat naar een conferentie over een veilig sportklimaat en intussen lopen de medewerkers van de bond als blinde olifanten door de winkel.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eefje Muskens gaat stoppen. Dat komt niet als een verrassing voor wie dan dan ook, maar wel voor de technisch directeur, want gezien de aangekondigde partnerschappen zou dit niet kunnen gebeuren. Maar goed, laten we er even van uit gaan dat hij echt zo slecht bekend zou is met zijn topspelers dat hij dit echt niet zag aankomen. Dan kun je twee conclusies trekken: of hij is gewoon niet op de hoogte wat er speelt of de spelers vinden deze technisch directeur niet belangrijk genoeg om zoiets te vertellen. Ikzelf denk dat het een combinatie van beide is.

Nog maar een paar weken geleden kondigde Cheryl Seinen aan hoe blij ze was om met Imke van der Aar te gaan spelen na het gedwongen vertrek van Iris Tabeling - de bewondering en waardering droop er af. Nu heeft Van der Aar afgedaan en gaat Seinen een relatie aan met de veel oudere Selena Piek, die zich als een moederkip over dit kuiken gaat ontfermen. Daar is niets mis mee. Zelfs ik zou er een goede verklaring voor kunnen verzinnen, dat is: als je er van uitgaat dat niemand de mededelingen van onze bond leest en als je ze leest, ze dan ook serieus neemt (dat zijn er al een stuk minder).

Er is nog een derde die in dit plaatje past en waar we geen antwoord op hebben, want de technisch directeur had nog voor het afscheid van Eefje een van de andere meiden uit de selectie gebonjourd. Behoort dit ook tot de ondoordachte blunders of zet je het weg als geen inzicht hebben wat er onder je eigen leiding gebeurd in Nederland?

Cheryl gaf de indruk dat Imke het talent was waar ze blij mee moest zijn, Selena geeft Cheryl de indruk dat ze het talent is waar ze blij mee is, de technisch directeur geeft de indruk niet te weten wat talent is en al helemaal niet op de hoogte te zijn van wat er aan de hand is in ons land. Ik heb geen idee of andere mensen zich dit soort dingen ook afvragen, maar het geeft niet de indruk dat het technisch beleid iets is waar Claus Poulsen controle over heeft.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!