Verslag dag 1 Irish Para-Badminton International

Verslag dag 1 Irish Para-Badminton International

Dag 1 staat in het teken van de poulewedstrijden. Belangrijk hierbij is de poule-indeling en deze zo goed mogelijk door zien te komen om verder te kunnen gaan in het toernooi.

› alles over het Badminton Festival!

Megan Hollander komt uit in de SU5 klasse. Helaas waren er in deze klasse verder geen aanmeldingen binnen gekomen en werd er besloten de wedstrijden van de SL3 en SL4 samen te voegen. Megan heeft een beperking aan haar arm en moet het nu opnemen tegen spelers met een beperking aan hun benen.

Er zijn 10 aanmeldingen welke werden verdeeld in 3 poules. Megan staat als eerste geplaatst. De wedstrijd was tegen Natalia Iaremchuk uit Rusland en met niet al teveel moeite won Megan met 21/17 en 21/9. Vandaag wacht de partij tegen de Franse Veronique Braud.

In het gemengd dubbel met de Schot Alan Oliver wachtte een zware wedstrijd, tegen het als eerste geplaatste Franse koppel Lucas Mazur en Faustine Noel. Megan and Oliver konden aardig bijblijven, maar helaas ging de wedstrijd verloren met 21/17 en 21/18.

In het vrouwendubbel is Megan gekoppeld aan de Franse dame Catharine Naudin. Niet een speelster waar veel van verwacht kon worden. Hun tegenstanders uit Thailand, Darunee Henpraiwan en Seangsupa Nipada, waren technisch beter en goed op elkaar ingespeeld. Deze eerste wedstrijd ging verloren met 21/7 en 21/12.

Jordy Brouwer von Gonzenbach (WH2) kwam ook 3x de baan op. In het mannenenkel stond hij tegenover de Engelsman Gobi Ranganathan. Een zware wedstrijd die helaas in het nadeel van Jordy werd beëindigd met de standen 21/18 en 21/12.

Hierna weer een oude bekende voor Jordy, Francois Nalborczyk, uit Frankrijk. Beide spelers treffen elkaar meestal op de toernooien met wisselende uitslagen. Dit keer was Jordy de sterkste en won met 2x 21/18.Twee spannende wedstrijden. Alle spelers moeten in deze poule nog 1x spelen en zal het vrijdag een strijd worden tussen Jordy, Gobi en de Canadees Bernard Lapointe.

In het mannendubbel speelt Jordy met Owen Kilburn uit Engeland en zij kwamen uit tegen Javier Fernandez en Guillermo Lama Seco uit Spanje. Na een spannende 1e game, 22/20, werd ook de tweede game, nu eenvoudiger, gewonnen met 21/10.

Bas den Turck (SL4) was weer terug na een afwezigheid van bijna een half jaar, na een slepende blessure aan zijn stomp waaraan hij ook geopereerd is. Nog niet helemaal pijnvrij begon hij aan dit toernooi. Het enkelspel speelde hij tegen de Ier Jamie Munro. Dit leverde Bas een winstpartij op waar hij heel erg blij mee was. Zijn tegenstander kon 11 en 13 punten maken.

Het mannendubbel samen met de Fransman Xavier Debavelaere was de volgende wedstrijd en ging tegen Sukant Kadam en Umesh Vikram Kumar uit India. Twee ervaren spelers die eenvoudig de wedstrijd in winst beëindigden met 12 en 11 tegenpunten.

Het volgende enkelspel was erg eenvoudig en wist Bas winnend af te sluiten met 21/3 en 21/8 tegen de Ier Wayne Brerenton. Dat betekent dat Bas in ieder geval door zal gaan naar de volgende ronde, al moet hij in deze poule nog 1 wedstrijd spelen.

De laatste wedstrijd was het mannendubbel, tegen 2 jonge spelers Rickard Nilsson uit Zweden en Mark Waller uit Engeland. Een spannende 1e game 20-22 en helaas ook verlies van de 2e met 21/11.

Mark Modderman (SL4) had in zijn eerste mannenenkel ook 3 games nodig. De eerste tegen David Jack Wilson ging verloren met 12/15, maar gelukkig herpakte Mark zich en werden de tweede en derde game winnend afgesloten met 21/16 en 21/18.

Owen Casey uit Ierland was zijn volgende tegenstander en deze kwam duidelijk iets te kort. Winst voor Mark met 21/5 en 21/9. Ook Mark gaat door in het toernooi.

Mark zijn vaste partner James Binnie uit Engeland had zich ziek afgemeld, maar gelukkig was er voor Mark een andere partner: Eyal Bechar uit Israël. Hun eerste wedstrijd was tegen weer Owen Casey en David Jack Wilson uit Ierland. Ze zijn niet in de problemen gekomen en met een mooie winst van 21/13 en 21/7 werd de wedstrijd winnend afgesloten.

Vandaag wachten er weer een paar spannende wedstrijden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!