Verslag dag 2 Irish Para-Badminton International

Verslag dag 2 Irish Para-Badminton International

Ook deze dag moest Megan Hollander weer als eerste de baan op in het gemengd dubbel met Alan Oliver. Hun tegenstanders waren het sterke Thaise koppel Siripong Teamarro / Seangsupa Nipada.

› alles over het Badminton Festival!

Deze tweede dag zag je al duidelijk dat de spelers meer gewend waren geraakt aan de hal en de spanningen van het toernooi. Er kon goed tegenstand worden gegeven met mooie en snelle rally's en er werd door Megan en Alan meer samengewerkt. Ook zij raakten meer aan elkaar gewend. Helaas waren zij niet opgewassen tegen dit ervaren koppel en werd er met 21/15 en 21/10 verloren.

In het vrouwenenkel kwam Megan uit tegen de Francaise Veronique Braud. Megan was technisch en tactisch veel beter dan haar tegenstanders won de eerste game vrij gemakkelijk met 21/8. In de tweede game meer fouten van Megan waardoor het zelfs nog spannend werd. Gelukkig was er geen derde game nodig en won Megan, zoals verwacht, deze tweede game uiteindelijk met 21-18.

Het vrouwendubbel met Catherine Naudin ging in principe beter, ook al moest Megan wel het meeste werk verzetten om de punten binnen te halen. Het lukte Megan om het grootste deel van het veld te belopen, maar kwamen zij uiteindelijk tekort voor de winst tegen hun tegenstanders Natalia Iaremchuk (Rusland) en Mary Wilson (Schotland), die in de breedte samen sterker waren. Met 21/15 en 21/17 ging deze wedstrijd verloren.

Jordy Brouwer von Gonzenbach kwam de baan op voor zijn mannenenkel, in een spannende, sterke poule, tegen de Canadees Bernard Lapointe. Een nieuwe speler in het circuit die een paar mooie wedstrijden had neergezet. In deze poule had hij al 2 wedstrijden gewonnen tegen Gobi Ranganathan (Engeland) en Francois Nalborczyk (Frankrijk). Belangrijk was dat Jordy deze wedstrijd in winst om moest zetten en dat Gobi van Francois zou moeten verliezen. Alle spelers stonden tegelijkertijd op de baan. Helaas won Gobi de partij. Hij had dus 2 x gewonnen evenals Bernard.

Jordy ging voor zijn tweede winstpartij. Een mooie spannende wedstrijd. Lange rally's en heel goed spel van beide spelers. De eerste game was de Canadees duidelijk sterker en won deze met 21/11.Na een hele spannende tweede game was de winst voor Jordy met 23/21. De derde game ging ook weer helemaal gelijk op tot 18/18. Om en om werden er punten gemaakt. Jordy behield de controle en won deze derde game met 21/19. Een mooie overwinning, maar helaas won Gobi in 2 games en eindigde Jordy ondanks deze winst als 3e in deze sterke poule.

Er moest nog 2x gedubbeld worden met partner Owen Kilburn. De tegenstanders waren geen onbekenden en van te voren was al bekend dat het zwaar zou worden. De eerste dubbel was tegen de Russen Konstantin Afinogenov/Yuri Stepanov. Winst zat er niet in en hier waren de tegenstanders duidelijk sterker. Uitslag 10/21 en 15/21. Vervolgens moest men tegen Ho Yuen Chan (Hong Kong) en Thomas Wandschneider (Duitsland). Twee ervaren, sterke spelers die al vele toernooien gewonnen hebben in het enkelspel en met andere partners ook in het dubbelspel. Helaas zat er ook hier geen winst in en werd er verloren met 4/21 en 7/21.

Voor Jordy eindigt hier het toernooi. Zowel in het enkelspel als het dubbelspel speelde hij in een sterke poule en moest er voor elke wedstrijd hard gevochten worden.

Mark Modderman kwam 2x de baan op. In het enkelspel tegen Wei Ming Tay uit Singapore, een sterke tegenstander. Mark kon deze wedstrijd niet winnen. De eerste game ging verloren met 21/9 en de betere tweede game, waar duidelijk meer punten werden gemaakt met 21/16. Bij het laatste punt blesseerde Mark zich aan zijn enkel en dit zag er zorgelijk uit. Na een korte rustpauze en de enkel goed ingetaped wilde Mark toch proberen de dubbel met Eyal Bechar uit Israel te spelen. Tegenstanders waren Oleg Dontsov en Pavel Kulikov uit Rusland. De eerste game ging gelijk op en ondanks de pijn in de enkel stond Mark goed te spelen. Helaas ze kwamen een paar punten tekort en ging deze game verloren met 19/21. Gelukkig kon de partij afgemaakt worden, maar ook de tweede game ging naar de Russen.

Het is afwachten wat de enkel gaat doen. Mark heeft zich zowel in het enkelspel als de mannendubbel geplaatst voor de halve finales voor een plek in de finale. In ieder geval is hij in beide onderdelen al zeker van een medaille. Het betekent wel of het nu wel of niet gaat, hij aan de partijen moet beginnen op de baan. Gelukkig hoeft Mark pas laat te spelen en kan hij de tijd gebruiken om te rusten en te hopen op een herstel.

Bas den Turck had inmiddels 2 partijen gewonnen in het mannenenkel en dat betekent dat hij als tweede door zal gaan naar het afvalsysteem. In de poule trof hij nog Oleg Dontsov, een Russische speler met duidelijk een mindere beperking dan Bas. Deze speler was dan ook sneller, maar had ook meer ervaring. Met 21/10 en 21/7 ging de winst naar de Rus. In het afvalsysteem moest hij tegen Pascal Lapointe uit Canada. Eindstand 21/12 en 21/11.Met afwisselend goed spel kwam er ook voor Bas een eind aan dit toernooi. Voor Bas weer een hele mooie ervaring op zijn tweede internationale toernooi. Dat betekent dat vandaag alleen Megan en Mark nog op de baan verschijnen in het enkelspel en dubbelspel. Megan komt na loting weer uit tegen Veronique Braud uit Frankrijk. Gezien de uitslag in de poule moet dit winst op kunnen leveren. Voor Mark is het afwachten hoe het met zijn enkel gaat. We hopen er het beste van natuurlijk. Vandaag worden nog de halve finales gespeeld en zondag staat in het teken van de finales.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 14 september om 19:00 was het zover, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander van deze avond was…

15 september 2019

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor VELO in gelijkspel geëindigd tegen Duinwijck. Even leek VELO er in de…

15 september 2019

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Na de winst op VELO afgelopen weekend heeft AviAir Almere ook zijn tweede wedstrijd in winst omgezet. Met 5-3 waren de Almeerders…

15 september 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Bij de Yonex Belgian International 2019 in Leuven (België) staan de koppels Ruben Jille / Ties van der Lecq en Debora Jille…

13 september 2019

De verdwenen 10.000 leden

De verdwenen 10.000 leden

Het is lang geleden, dat ik een column schreef over onze sport. Waarom ik aan Christ de Rooij, hoofdredacteur van dit platform,…

11 september 2019

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is het team van coach Van Daalen de Jel er niet in geslaagd om met winst…

8 september 2019

VELO verliest van Almere

VELO verliest van Almere

Het seizoen 2019-2020 is voor het eerste team van Le Credit Sportif VELO van start gegaan met een kleine nederlaag tegen AviAir…

8 september 2019

Badmintonteam Serge Mayer overklast Amersfoort tijdens kick-off Nederlandse Badminton Eredivisie

Badmintonteam Serge Mayer overklast Amersfoort tijdens kick-off Nederlandse Badminton Eredivisie

Hoornse mocht in de nieuwe formatie onder leiding van Serge Mayer aantreden tegen BC Amersfoort. De Amersfoorters eindigden vorig…

8 september 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!