clubzoeker

Vier weken Nieuw-Zeeland voor Erik Meijs

Vier weken Nieuw-Zeeland voor Erik Meijs

Na drie weekjes vakantie is het alweer tijd om me te gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen, dus hoogtijd voor een terugblik op het afgelopen seizoen en een vooruitblik op wat komen gaat.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was voor mijn gevoel erg fijn dat ik op de valreep voor mijn vakantie de Slovenia International won, want dan ga je toch anders de vakantie in en is de motivatie voor de periode erna weer een stuk groter.

Over het afgelopen seizoen ben ik redelijk tevreden, in de zin van dat ik constanter geworden ben en dat ik een goede basis heb kunnen neerleggen tijdens de trainingen in Duitsland voor het komende seizoen. Vanaf september zullen alle Duitse herensingelaars vanuit het steunpunt Saarbrücken overstappen naar Mülheim, waardoor de kwaliteit van de trainingen en de zwaarte sterk zal toekomen, dus weer een goede stap vooruit.

Na een jaar trainen in Duitsland kan ik niet anders zeggen dat dit een goede stap is geweest. Hoewel ik natuurlijk niet in de nationale selectie zit, word ik wel net als een selectiespeler behandeld, wordt er heel veel voor mij gedaan en is er waardering voor mijn inzet. Er is rust in mijn hoofd gekomen en daardoor kan ik ook meer op de baan genieten van het spelletje in plaats van vaak bezig moeten zijn met randzaken.

Ik heb veel goede wedstrijden neer kunnen zetten het afgelopen seizoen, maar ook kansen laten liggen. Aankomend seizoen zal redelijk bepalend zijn of ik een sprong kan gaan maken op de wereldranglijst of niet. Het is natuurlijk altijd goed dat je tegen hogere geplaatste spelers net aan verliest, maar qua ranking koop je er helaas niks voor, ook al weet je dat je op de goede weg bent.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!