SportSport

De badmintonsport gaat vooruit, Badminton Nederland loopt achteruit

De badmintonsport gaat vooruit, Badminton Nederland loopt achteruit

De badmintonsport bloeit op als nooit tevoren en dat terwijl Badminton Nederland alleen maar bloed verliest.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ouders en spelers zijn meer dan bereid geld en tijd te steken in goede training en lopen dan ook massaal weg bij de bond, die ver achterblijft met het aanbieden van training op maat en kwaliteit.

Deze zomer gingen spelers en ouders op bezoek bij de verschillende aanbieders van extra training en dat terwijl de 'professionals' van de bond het spelers verbieden zoiets te doen.

Er waren de trainingskampen van Roel Van Heuckelom in België, van Donovan Cuntapay in Azië en Zwitserland, en natuurlijk het OroDenmark kamp en het was druk... superdruk op deze kampen.

Onze sport gaat niet achteruit, onze bond gaat achteruit, maar dat heeft niets te maken met de sport en alles met de organisatie. Laten we wel zijn: we hebben het over vrijwilligers die onze sport doen groeien terwijl de groep beroepsmensen zonder passie onze sport de vernieling in helpen.

De mensen die wel succes hebben in de promotie van onze sport - Donovan, Roel, Henri en ik - worden stuk voor stuk door onze bond weggezet als mensen waar je niets mee te maken wil hebben en het wordt spelers verboden naar onze kampen te komen. Weet je wat? We zien het als een compliment als het komt uit de mond van Badminton Nederland, dat nog nooit iets heeft laten zien waarvan we onder de indruk zijn of waren.

De afgevaardigden gaan straks een nieuw bestuur kiezen en kijken niet verder dan dat hun neus lang is, Ze zullen weer kiezen voor het slechtste en niet het beste voor de sport om de doodeenvoudige reden dat ze niet met hun benen in de badmintonklei staan en om het maar heel bot te zeggen 'de ballen verstand' hebben van wat er leeft in ons land.

Ik heb net een hele zomer besteed aan onze sport samen met vrienden die net zo gek zijn van onze sport als ik. De spelers zijn bang om terug te gaan naar het slechte niveau van Nederland: ze mogen niet zeggen dat ze bij ons zijn geweest, omdat de trainers van Badminton Nederland dan boos zouden kunnen worden.

Ook het nieuwe bestuur dat ze nu willen hebben, wordt weer helemaal niets en zal het schip alleen maar sneller doen zinken. Ga zo door jongens: het is jullie bijna gelukt om de sport kapot te maken, nog even doorzetten en je kan het doel bereiken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!