SportSport

Goede winstkansen Nederlandse singelaars bij Hellas Open 2017

Goede winstkansen Nederlandse singelaars bij Hellas Open 2017

De Hellas Open 2017 in Livadia (Griekenland) gaat op donderdag 31 augustus van start en krijgt slechts twee Nederlandse badmintonspelers te gast. Het international series toernooi met een prijzenpot van US$ 8.000 verwelkomt Gayle Mahulette en Soraya de Visch Eijbergen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op de recent gepubliceerde M&Q-lijst staat tweevoudig en regerend Nederlands Kampioene Gayle Mahulette (WR73) bovenaan de spelerslijst voor het vrouwenenkelspel. Iets verder, op nummer vijf, staat nationale selectiegenote De Visch Eijbergen (WR203). De Zweedse Malena Norrman (WR1098) is hekkensluiter van het hoofdtoernooi.

Dat het hier gaat om een vrij zwak bezet badmintontoernooi - bij de heren is de Zweed Filip Suwanphingkha (WR769) hekkensluiter - is vrij evident. Financieel is het echter een aantrekkelijke trip: een hotelkamer met twee bedden kost slechts €40 per persoon per nacht en als winnaar ga je met €750 naar huis. Een runner-up krijgt ook nog een leuke €375 in de hand gedrukt. (De lokale belastingdienst is voor Griekse begrippen extreem pro-actief: ze incasseert ter plekke 25% winstbelasting.)

Kijkend naar de andere vrouwelijke singelaars valt met name Neslihan Yigit (Turkije, WR147) op. De speelster is een jaar jonger dan de Nederlandse badmintonsters en stond 5 jaar geleden al een keer 35e van de wereld. Mahulette trof haar niet eerder, maar De Visch Eijbergen vond tijdens elk van de drie ontmoetingen haar Waterloo tegen de onderdaan van Erdogan.

In 2013 reikte De Visch Eijbergen bij de Hellas International nog tot de halve finale in het enkelspel en werd ze samen met Alida Chen tweede in het vrouwendubbel. Dat vrouwendubbel zit er niet meer in, maar deze keer wel een finale? Tijdens de MBI Cup 2017 in Den Haag afgelopen weekend liet ze zien het badmintonnen in een internationale omgeving nog niet verleerd te zijn.

Klik hier voor de M&Q-lijst. Rankings genoemd in dit artikel zijn van 3 augustus, zoals gebruikt voor de M&Q-lijst.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!