Twee Nederlandse Kampioenen naar de Hellas Open 2017 in Griekenland

Twee Nederlandse Kampioenen naar de Hellas Open 2017 in Griekenland

Gayle Mahulette (voorgrond) en Soraya de Visch Eijbergen als meisjesdubbel op 21 augustus 2010 in Langenfeld.

De loting van de Hellas Open is inmiddels bekend en Badminton Nederland vaardigt twee Nederlandse badmintonspelers met bij elkaar vier Nederlandse Kampioenschappen vrouwenenkel af naar Lavidia, Griekenland. Voor regerend kampioene Gayle Mahulette dé kans om te laten zien dat ze haar selectiegenootje voorbijgestreefd is, of...

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Qua ranking (zowel Nederlandse als die van de wereld, respectievelijk 1 en 73) is Mahulette op papier ruimschoots de sterkste. Bij het international series toernooi levert het haar een first seed label op en begint ze tegen de Griekse Polyvia Tzika, een 18 jarige juniorspeler die van WR341 in 2016 kelderde naar WR1.054 dit jaar. Als Mahulette haar plaatsing in de eerste twee ronden waarmaakt, dan speelt ze in de kwartfinale wellicht tegen de als zevende geplaatste Anastasiya Cherniavskaya (Bulgarije, WR246).

De echte uitdaging zou pas komen wanneer de als vierde geplaatste Yeslihan Yigit (Turkije, WR118) met haar ervaring doordringt tot de halve finale. Mahulette heeft nooit eerder tegen Yigit gespeeld, maar de in 2015 nog als 56e gerankte De Visch Eijbergen werd al drie keer aan het Turkse zwaard geregen. Gayle Mahullete is dus een gewaarschuwd mens. (En dan tel je voor twee.)

Grieks voorgerecht voor De Visch

Net als Mahulette krijgt Soraya de Visch Eijbergen (WR206) een Grieks opwarmertje in de eerste ronde. Elina Moutevelidou - verleden week bij de Bulgarian International U17 nog verpulverd door Daphne Jansen met 9-21, 14-21 - is acht jaar jonger dan BC Thuve-trainster en zakte binnen het laatste jaar zo'n 150 plaatsen op de wereldranglijst. De Visch Eijbergen zakte er door twee seizoenstoppende blessures in zo'n twee jaar evenveel: van 56 naar 206.

Realistisch gezien walst de van oorsprong Papendrechtse speler over haar Zuid-Europese tegenstander heen komende vrijdag. Misschien nog ietwat tentatief en met de rechter enkel ingetaped, terugkomend van een langslepende blessure die ze juist voor het NK begin februari dit jaar opliep.

Wanneer je uitgaat van de ranking en ervaring van het deelnemersveld, mag de ranke Nederlandse écht aan de bak in de kwartfinale en vermoedelijk tegen de als derde geplaatste Alesia Zaitsava (Bulgarije, WR114). Voor badmintonbegrippen is de Oost-Europese een oldtimer met haar geboortejaar 1985, maar ze brengt de ervaring van een WR73 in 2013 met zich mee. In dat jaar verloor Zaitsava als vierde geplaatste overigens van de toen ongeplaatste De Visch Eijbergen tijdens de Hellas International 2013 (18-21, 22-20, 11-21).

Of de twee Nederlandse topbadmintonners hebben gekozen voor kostenbesparing door voor slechts € 40 samen een hotelkamer met twee bedden te boeken, is onbekend. Dat ze allebei graag gaan voor de winst én meer dan één partij, dat is zeker.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!