clubzoeker

Almere begint tijdens kick-off met 7-1 overwinning

Almere begint tijdens kick-off met 7-1 overwinning

Voor Almere was de start prima en het deed wat verwacht mocht worden: winst tegen BC Smashing uit Wijchen en wel met 7-1.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Almere trad met een bijna voltallig team aan. Alleen Dave Khodabux was niet van de partij. De nieuwe aanwinst Jelle Maas boekte een relatief makkelijk zege in het herendubbel met Leon Nottelman. Tegenstanders Roy Reijbroek en Yannic Smeets werden met 21-17 en 21-11 verslagen. Hetzelfde gold voor het damesdubbel. Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen zetten met 21-17 en 21-16 Milou en Ella Peters opzij.

Aram Mahmoud beleefde een makkelijke avond. Hij won zijn partij eenvoudig met de cijfers 21-12 en 21-7 van Brandon Bessem. Manon Sibbald kende een stroeve start en kwam bij aanvang van de eerste game op een vrij ruime achterstand. Eenmaal op stoom walste ze over haar tegenstandster Denise Hall heen en won met 21-11. De tweede game liep toch weer wat moeizamer maar met 21-19 was de winst voor Manon. Ook Sebastiaan Li boekte een eenvoudige overwinning op Yannic Smeets. Met 21-17 en 21-12 was er voor hem ook een 2-0 overwinning.

Madouc Linders leek op een simpele overwinning af te gaan tegen Maureen Zewald. Maar dat liep toch anders. De eerste game won Madouc nog ruim met 21-14,maar in de tweede game liet Maureen bepaald niet over zich heen lopen en leek de speelster uit Wijchen nog de winst te pakken. Zover kwam het net niet want Madouc won benauwd met 21-19.

Maar was het dan allemaal zou eenvoudig? Nee. En dat kon zeker gezegd worden van de eerste gemengddubbel tussen Leon Nottelman / Tamara van der Hoeven en Roy Reijbroek / Milou Lugters. De eerste game werd pas gewonnen na een stand van 27-25 door Roy en Milou. De tweede was met 21-15 in het voordeel van Leon en Tamara. In de derde game kwamen de Almeerders op een vrijwel kansloze 18-12 achterstand en bij 20-15 was de nederlaag nabij. Maar met uiterste inspanningen en er toch in blijven geloven overleefden Leon en Tamara vijf matchpoints en sloegen zelf op hun tweede matchpoint toe: 23-21 en een 7-0 voorsprong.

Sebastiaan Li en Ilse Vaessen moesten na een 14-8 voorsprong de eerste game met 23-21 laten aan Brandon Bessem en Ella Peters. In de tweede game stelden ze alsnog orde op zaken en pakten die simpel met 21-14. In de derde game leidden teveel eigen fouten tot de enige verliespartij van Almere. Winst zat er die game niet meer in. Brandon en Ella bleven simpel overeind en wonnen met 21-12. Ondanks een verliespartij wel een mooie 7-1 overwinning.

Volgende week zaterdag speelt Almere weer in Sporthal Raggers. Om 19.00 uur is dan Roosterse BC de tegenstander.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!