clubzoeker

Dagblad De Limburger in gesprek met thuisblijver Victoria: Na de douche

Dagblad De Limburger in gesprek met thuisblijver Victoria: Na de douche

Heel badmintonnend Nederland kwam zaterdag bij elkaar in Almere voor de aftrap van het nieuwe eredivisieseizoen. Er was echter één grote afwezige: BC Victoria uit Hoensbroek. De club kreeg geen team op de been door blessures en ziekte en moet de wedstrijd nu inhalen. We bellen met coach Franz-Josef Breuer.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

1 - Openen tegen regerend landskampioen VELO in Almere, waar alle wedstrijden uit de eerste speelronde werden afgewerkt. Alle ogen op je gericht dus. Ik zou me ook afmelden.

"Dat was absoluut niet de reden. We hadden geen angst om naar Almere te gaan, ook al speelden we tegen een topploeg."

2 - Zieken, dus. Dat is natuurlijk maar één man aan te rekenen: jullie captain Robert Kwee, die tevens in het ziekenhuis werkt. Dan is er toch altijd een dokter in de zaal?

"Hij is radioloog. Je kunt Robert voor veel dingen aanspreken, maar niet voor een griepje. Bovendien stelt hij zich altijd bedeesd op. Ook bij een blessure tijdens een wedstrijd handelt hij erg terughoudend. Hij doet wat hij kan, maar laat het verder aan specialisten over."

3 - In de voorbeschouwing op de competitie vertelde u mijn collega al dat het schrapen wordt dit seizoen. Maar er is toch altijd wel een speler uit een recreantenteam te porren voor een tripje naar het bruisende Almere??

"Natuurlijk kunnen wij putten uit een grote groep spelers uit lagere teams. Maar die willen niet van de baan gemept worden door VELO of hadden al andere plannen."

4 - Andere plannen? Ik neem aan dat jullie je tijdig hebben afgemeld!?

"Op vrijdagavond meldden de laatste twee zich ziek af."

5 - Dan is het kort dag, begrijp ik. Overmacht waar je als coach liever niet mee te maken krijgt. Als organiserende bond ook niet, kan ik me zo voorstellen...?

"De badmintonbond was niet blij, nee."

6 - Meneer Breuer, zeg eens eerlijk... De tegenstander ook niet he??

"Nee, de tegenstander ook niet. Hun voorzitter was teleurgesteld."

7 - Ai, dat is erger dan boos. Hoe gaat u het goedmaken met ze??

"Als het om wedstrijdzaken gaat, meldt de bond zich doorgaans vrij vroeg in de week. Ik verwacht spoedig een telefoontje. Dan moeten we tot een nieuwe datum komen. In Almere waren we op papier de thuisploeg, maar ik kan me voorstellen dat VELO er weinig trek in heeft om vanuit Wateringen helemaal naar Hoensbroek te komen. Wij zijn de boosdoener, dus het zou kunnen dat we dan maar uit spelen."

8 - Victoria speelt dertig jaar eredivisie en is een gerenommeerde naam in de badmintonwereld. Dit mag niet vaker gebeuren. Dat bent u toch met me eens??

"Ik ga er niet van uit dat dit euvel zich de volgende wedstrijd weer voordoet. Zo wel, dan word ik zelf ziek."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!