Moederdag 2019

Eefje Muskens neemt afscheid tijdens Dutch Open met gelegenheidspartner Imke van der Aar

Eefje Muskens neemt afscheid tijdens Dutch Open met gelegenheidspartner Imke van der Aar

Het M&Q Report van de Dutch Open, is vrijgegeven. Het grand prix toernooi wordt van 10 t/m 15 oktober 2017 in Topsportcentrum Almere gespeeld en heeft een prijzengeld van US$ 65.000.

› alles over het Badminton Festival!

Oud-international Eefje Muskens - inmiddels geen lid meer van de nationale selectie - gaat toch nog een potje badmintonnen en wel met Imke van der Aar.

Bezoekers komen bij toernooien veelal vooral voor het enkelspel. Dit jaar stelt het deelnemersveld in de mannenenkel allerminst teleur: wereldtoppers zoals Dutch Open 2016 winnaar Tzu Wei Wang (WR12, Taiwan), Jay Jayaram (WR16, India), Rajiv Ouseph (Engeland, WR23) en knuffeldeen Hans-Kristian Vittinghus (WR30) strijken neer in Flevoland.

Mark Caljouw schaart zich in de top 10 van de spelerslijst en ook Erik Meijs en Nick Fransman staan rechtstreeks in het hoofdtoernooi. Japanner en voormalige nummer 2 van de wereld Kento Momota staat in het kwalificatietoernooi, maar lijkt op voorhand een zekerheid voor tenminste een kwart- of halve finale.

Vrouwenenkel

Nationaliteit-hopper Beiwen Zhang (ze begon als Chinees, kwam toen uit voor Singapore en tegenwoordig prijkt de Amerikaanse vlag op haar tenue) is lijstaanvoerder en won vorig jaar nog de finale in Almere. Tweevoudig Nederlands Kampioen vrouwenenkel Gayle Mahulette weet zich door haar wereldranking 74 ook rechtstreeks geplaatst in het hoofdtoernooi.'s Lands tweede singelaar Soraya de Visch Eijbergen trok zich vorig jaar pal voor de Dutch Open terug. De kans is groot dat de BC Thuve-trainster tijdens de 2017-editie niet verder dan de tribune komt: ze staat op de reservelijst met drie internationals boven zich.

Mannendubbel

Ricky Karandasuwardi en Angga Pratama uit Indonesië (WR9) leiden de mannendubbel spelerslijst. Jacco Arends en Ruben Jille (WR46) gaan op woensdag 11 oktober van start in het hoofdtoernooi en hetzelfde geldt voor Robin Tabeling en Jelle Maas (WR52). De overige Nederlandse inschrijvingen zijn gerelegeerd tot de reservelijst.

Vrouwendubbel

Nummers 18 Ni Ketut Mahadewi Istarani en Anggia Shitta Awanda uit Indonesië zijn het hoogst gerankte koppel in het vrouwendubbel. Cheryl Seinen en partner Selena Piek pakken op basis van hun fictieve ranking direct een 14e plaats op de spelerslijst en hoeven zich dus niet door een kwalificatietoernooi te sporten. Diezelfde fictieve ranking bespaart tevens Imke van der Aar en Eefje Muskens een kwalificatieverplichting. Imkes vast dubbelpartner verkeert op dat moment elders voor haar deelname aan de wereldjeugdkampioenschappen.

Iris Tabeling en Zwitserse teamgenoot Nadia Fankhauser (WR352) zijn hekkensluiter van de kwalificatie-spelerslijst.

Gemengddubbel

Pranaav Jerry Chopa en N. Sikki Reddy uit India (WR20) zijn rankinggewijs favoriet in het gemengddubbel. Het eerste Nederlandse koppel is Selena Piek met Jacco Arends. Hoewel de twee Olympiërs maarliefst 36 plaatsen lager gerankt zijn dan Cheryl Seinen en Robin Tabeling (WR44) zorgt de fictieve ranking (notional points) verkregen door Pieks blessure voor een hogere plaatsing op de spelerslijst. Jelle Maas en Imke van der Aar zijn het derde Nederlandse koppel in het hoofdtoernooi.

Ruben Jille heeft sinds het gedwongen vertrek van zijn dubbelpartner Iris Tabeling geen nieuwe vaste mixpartner. Maar voor de Dutch Open heeft de jongeling een zeer geroutineerde speler weten te strikken: Emilie Lefel (Frankrijk, WR40). De française stond in 2015 nog in de wereldtop 20 en brengt met haar 29 levensjaren veel ervaring mee. (En een plek in het hoofdtoernooi.)

Milou Lugters en Ties van der Lecq profiteren eveneens van een fictieve ranking, waardoor het tienerkoppel een plaatsje in het kwalificatietoernooi heeft weten te veroveren. Bulgaar Alex Vlaar en Iris Tabeling staan bovenaan de reservelijst, dus het internationale paar maakt redelijke kans om doorgeschoven te worden naar de kwalificaties.

Zodra de loting bekend is, volgt een voorbeschouwing van de Nederlandse wedstrijden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!