SportSport

Eerste overwinning VELO nieuwe seizoen Nederlandse Badminton Eredivisie is een feit

Eerste overwinning VELO nieuwe seizoen Nederlandse Badminton Eredivisie is een feit

Na de afmelding van BC Victoria vorige week, mocht het team van VELO zaterdag haar eerste wedstrijd thuis aftrappen tegen Van Zijderveld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit in een iets andere setting dan normaal, want er werd voor vrienden, familie, (oud) teamgenootjes, coaches en supporters afscheid genomen van kopvrouw Lisa Khoeblal-Mailohollo. Maar met elk afscheid begint ook weer een nieuwe start, en die was voor team 1 zoals gehoopt: een 6-2 overwinning!

In de goedgevulde hal begonnen we zoals altijd met de dubbels. Jim en Ewout speelden een dubbel van hoog niveau, waarin ze vooral in het snelle vlakke spel de bovenhand toonden. Ook Mireille en Myke speelden een goede dubbel, al moesten ze nog een beetje inkomen. Al met al twee sterke partijen en 2-0 voorsprong op het bord.

Alex speelde een mooie singel en won vrij gemakkelijk van Elwin Wu. Dorien daarentegen had het stukken zwaarder tegen Ieva Pope. Het werd een ware thriller, waarin lange rally's, onnodige fouten en prachtige 'reverse'-ballen elkaar afwisselden. Door hard te blijven werken vocht Dorien zich in de wedstrijd en won uiteindelijk zeer knap de derde set met 24-22. Een lekker begin voor Dorien!

Ook de andere damessingel was erg spannend. Marleen kon in de eerste set haar voorsprong niet vasthouden en verloor nipt in de verlenging. De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste en Marleen knokte voor wat ze waard was maar ook hier kon ze het niet doordrukken. Met een stand 26-28 en 23-25 won Linda Chen deze lange wedstrijd.

Rowan had een vliegende start! In zijn singel tegen Thomas Sibbald was hij in de eerste set duidelijk de betere. Echter in de tweede set waren de rollen omgedraaid. Thomas begon met nieuwe moed en Rowan had moeite bij te blijven. Na een goede comeback was het toch Thomas die met 24-22 aan het langste eind trok. Dit trok Thomas goed door en won uiteindelijk duidelijk de derde set. De singels werden dus eerlijk verdeeld: een 4-2 voorsprong.

Het vaste koppel Jim en Myke deden wat ze moesten doen en brachten eenvoudig het 5e punt binnen. Alex en Dorien hadden iets meer moeite en kwamen wat lastig in hun spel, maar door goed te blijven communiceren maakten ook zij hun partij in twee sets af.

Zoals gezegd resulteerde dit in een 6-2 winst voor de ploeg uit Wateringen. Volgende week staat er een dubbel weekend op het programma. Zaterdag reizen ze af naar Limburg om het 's avonds op te nemen tegen Roosterse BC en zondag spelen ze thuis om 14.30 uur de derby tegen BC DKC!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!