Flevolanders winnen ook vierde wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie

Flevolanders winnen ook vierde wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft vandaag tegen Van Zijderveld haar zegereeks kunnen voortzetten. In Amstelveen werd het 7-1 voor de koploper van de eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Sibbalds wonnen ieder hun wedstrijd. Thomas speelt echter voor Van Zijderveld en bracht het enige punt voor de Amstelveners op het scorebord door knap Sebastiaan Li te verslaan. Manon won haar enkel tegen Linda Chen. Volgende week zaterdag om 19.00 uur komt regerend landskampioen VELO op bezoek in Almere.

In sporthal De Meerkamp kenden Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen geen probleem met Ieva Pope en Sabrina Angehm. Het krachtverschil was te groot en dat werd ook duidelijk in cijfers uitgedrukt. Met 21-12 en 21-11 werd het dus een simpele overwinning voor Almere.

Het herendubbel Leon Nottelman / Jelle Maas kende een dramatische start. Binnen de kortste keren stonden ze met 7-1 achter tegen Elwin Wu en Maikel Spruyt. Ze kwamen nog wel terug tot 8-11 maar daarna liepen Elwin en Maikel toch weer uit naar 16-11. Maar toch knokten ze zichzelf weer terug in de game en kwamen langszij. Het moest van ver komen maar na 18-17 werd de game met 21-19 nipt binnen gehaald. In de tweede game was het niet geweldig maar via 11-8 en 21-16 een degelijke overwinning voor Leon en Jelle. 2-0 voor Almere.

Sebastiaan Li, die gisteren zo verdienstelijk speelde tegen Mark Caljouw, stond nu tegenover Thomas Sibbald. Het was Thomas aan alles gelegen deze partij te winnen maar Sebastiaan nam een 11-6 voorsprong. Na de aanwijzingen van coach Max Sibbald trok Thomas de stand gelijk naar 15-15. Toch kwam Sebastiaan met een schitterend punt op een 20-17 gamepoint en leek de game winnend te gaan afsluiten. Daar dacht Thomas anders over en scoorde vijf punten op rij en pakte met 20-22 de game. Ook in de tweede game stond Sebastiaan bij de break op voorsprong (11-10). Maar Thomas stond gewoon erg goed te spelen en pakte ook de tweede game met 21-18. Hiermee scoorde hij tevens het enige punt voor Van Zijderveld.

Zus Manon speelde een heel solide partij tegen Linda Chen. Zowel aanvallend als verdedigend speelde Manon sterk. Soms met wel haast onmogelijk lijkende verdedigende acties hield zij de shuttle in het spel. De eerste game was met 21-16 een prooi voor Manon en de tweede won ze met 21-15. Daarmee bracht Manon Almere op 3-1.

Aram Mahmoud behaalde een eenvoudige overwinning op Maikel Spruyt. De eerste game kwam Aram met 6-0 voor en won afgetekend met 21-7. Hij kwam hij in de tweede game op een 11-5 voorsprong. Hoewel Aram zichtbaar niet altijd even tevreden was over zijn spel won hij ook deze game vrij gemakkelijk met 21-13.

Een mooie spannende partij vochten Tamara van der Hoeven en Ieva Pope uit. Drie games die in 21-17 eindigden. De eerste was voor Tamara. In de tweede game leidde Ieva met 11-10 en liep snel uit naar 17-11. Tamara verkleinde nog wel de achterstand maar de gamewinst voor Ieva kwam niet meer in gevaar en pakte de game met 21-17. Ook in de beslissende derde game nam Ieva een voorsprong. Met 11-6 leek zij op weg de game binnen te halen maar Tamara vocht voor wat ze waard was en kwam weer terug tot 15-15. Daarmee leek het verzet van Ieva gebroken. Tamara pakte knap via 17-15 en 19-16 de winst in de derde game met 21-17.

Over de twee gemengd dubbelpartijen kan ik, net als de wedstrijden duurden, kort zijn. Dat Jelle en Cheryl tot de sterkste mixkoppels van Nederland behoren was gisteravond tegen DKC al te zien. Met 21-5 en 21-7 werden Thomas en Sabrina overdonderd.

Dat zelfde geldt voor Linda en Elwin. Leon en Ilse hadden weinig te duchten van de Amstelveners. Met 21-12 werd de eerste game gewonnen. In de tweede namen zij een 8-0 voorsprong. De langste rally van de partij leverde Linda en Elwin hun eerste punt op in de tweede game. Maar daarna was snel afgelopen. Met 21-7 werd ook de tweede game gewonnen en was een 7-1 zege op Van Zijderveld een feit.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!