Smashing behaalt prima resultaat in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing behaalt prima resultaat in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen! Onze tegenstander van vanavond was Duinwijck en we wisten dat dit een pittige zou worden. Maar we gingen vol goede moed de wedstrijd in.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Allereerst kwamen we met z'n allen bij elkaar om lekker van te genieten van de lasagne van Anja. De zaal liep langzaam vol supporters en dan kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

We begonnen met de twee dubbels. De damesdubbel van Milou en Ella begon goed en wonnen de eerste set ook met 21-17. De tweede set kwamen ze op een goede voorsprong en wisten dit ook af te maken met 21-14.

De herendubbel van Yannic en Roy was erg spannend. De eerste set ging met 20-22 net naar Duinwijck. De tweede set pakten onze jongens wel met 22-20. Helaas konden ze het niet bijbenen en verloren de derde set met 14-21.

Daarna ging Maureen de baan op tegen Raquel. Dit werd een spannende driesetter die uiteindelijk na een comeback van Maureen naar Smashings kant werd getrokken. Maureen haalde hierna dus het tweede puntje voor Smashing binnen.

Daarnaast stond Brandon tegen Jordy te spelen. Helaas kon Brandon dit niet bijbenen tegen de fitte Jordy. En werd deze wedstrijd in twee sets verloren. Daarna was het tijd voor de singles van Yannic en Denise. Denise moest het opnemen tegen Akville. Dit zou een zware wedstrijd worden. Maar Denise speelde goed en streed voor wat ze waard was. En verloor deze wedstrijd in twee sets. Yannic stond tegenover Jerry. De eerste set ging naar Duinwijck met 16-21, maar Yannic won knap de tweede set met 21-19. De derde set ging gelijk op tot de 11, helaas kon Yannic het daarna niet bijbenen en verloor deze derde set met 14-21.

Op het scorebord stond het nu 2-4 en de mixen gingen nog de baan op. Beide mixen waren super spannend. Roy en Milou speelden tegen Ralph en Mandy. De spannende tweede set werd gewonnen door Smashing en hier kwam een derde set uit. Bij Brandon en Ella wonnen zij de eerste set en verloren de tweede set. Hier kwam ook een een derde set uit. Helaas na hard vechten werden beide mixen met 18 verloren.

De eindstand was dus 2-6 voor Duinwijck. Er is goed gespeeld en hard gevochten. En een big thanks voor de supporters die er waren, de mensen die hebben meegeholpen in welke vorm dan ook. Jullie zijn toppers!

Uitwedstrijd in Limburg

Echter was dit nog niet het einde van het badmintonweekend. De volgende dag mochten we de lange rit naar het zuidelijke Heerlen maken voor een wedstrijd tegen Victoria. Na een rit van twee uur, waarin we werden vermaakt door de breed glimlachende, swingende, en zingende Denise, kwamen we aan Limburg. De ouders van Denise hadden een pretpakket van een lunch voor ons klaargezet (voor het geval we al aan het verhongeren waren).

Met genoeg energie in onze maag en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd, die erg vlot en voorspoedig verliep. Yannic, Roy, Denise en Maureen begonnen aan de heren- en damesdubbel. Met leuke rally's en een lach werden de partijen gewonnen met 21-8 21-14 en 21-13 21-14.

Hierna waren de singelaars aan de beurt. Brandon en Maureen gingen vlot en vloeiend over de tegenstanders heen, en wonnen met 21-11 21-13, 21-14 21-16. Yannic en Denise waren daarna aan de beurt. Denise speelde goed en schoot haar tegenstanders van de baan met enkele rake klappen en een stand van 21-6 21-7. Yannic had het wat moeilijker. Hij mocht aantreden tegen de veteraan van de eredivisie: Robert Kwee. Na een hoop lange rally's trok Yannic nipt aan het langste eind en won de eerste set met 21-19. Helaas had Robert de dag ervoor een lichte blessure opgelopen en gaf de tweede set op.

Tot slot mochten Roy en Milou en Brandon en Ella aantreden in de mixen. Met 21-12 21-11, en 21-6 21-9 werden deze laatste twee partijen eenvoudig gewonnen. Eindstand: 8-0!

Na een zwaar bevochten weekend konden we zondag met 10 punten op zak en een trots gevoel terug richting Wijchen. Onwijs bedankt voor alle support (en het heerlijk eten natuurlijk)!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!