clubzoeker

Twee finaleplaatsen voor jeugd U15 en U17 in Zweden

Twee finaleplaatsen voor jeugd U15 en U17 in Zweden

Afgelopen weekend deden de U15- en U17-selectie mee aan de Swedish Youth Games 2017. De U15-selectie speelde eerder al het teamtoernooi in Zweden en eindigde daar als vijfde.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de U15 selectie haalde het vrouwendubbel Jaymie Laurens / Kirsten de Wit de halve finales, waarin zij het opnam tegen het Deense koppel Frost Andersen / Pilgard. Jaymie en Kirsten waren in de eerste game goed bij de les en pakten een mooie 21/14 winst. Ook in de tweede game leken ze op de overwinning af te gaan, maar werd een 18/16 voorsprong uit handen gegeven: 18/21 voor de Deense meiden. In de derde game lieten Jaymie en Kirsten zien wie er in de finale hoort te staan, door deze game overtuigend met 21/14 te winnen. In de finale troffen zij het Zweedse koppel Edith Urell / Jessica Silvennoinen. Deze Zweedse meisjes waren echter met 14/21, 7/21 te sterk voor Jaymie en Kirsten en zo was de 2e plaats het hoogst haalbare.

U17-toernooi

Bij de U17-selectie werd in de kwartfinales alleen door de vrouwendubbels Chloe Mayer / Daphne Jansen en Charissa Kuiper / Meike Versteeg gewonnen. Chloe en Daphne kwamen in de halve finales door een mooie en spannende overwinning op het als eerste geplaatste Italiaanse duo Corssini / Passeri (26/24, 21/18). Meike en Charissa versloegen vrij eenvoudig het Finse koppel Monnberg / Salonen met 21/15 en 21/11.

Voor een plaats in de finale moesten Charissa en Meike strijden tegen het Deense koppel Mathilde Houe / Filippa Thyberg. Dit koppel was te sterk voor onze dames met 15/21,19/21. Daphne en Chloe moesten het opnemen tegen Isabelle Grafsund en Sofia Larsson uit Zweden. Na een spannende driegamer (22/24, 21/10 en 21/18) stonden Daphne en Chloe in de finale.

In de finale troffen ze de tegenstanders waar Meike en Charissa eerder van verloren hadden: de Deense meisjes Mathilde Houe / Filippa Thyberg. Ook nu was het Deense koppel een maatje te groot voor onze meisjes en na het 15/21 en 11/21 verlies was de 2e plaats een feit.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!