SportSport

Verslag commissie Bakker-Kuilman-De Wit: verkiezing leden bondsbestuur

Verslag commissie Bakker-Kuilman-De Wit: verkiezing leden bondsbestuur

Namens de afgevaardigden hebben wij in april de taak op ons genomen om tot een nieuw bestuur te komen nadat het bestuur was verzocht demissionair te worden. Uitgangspunt was eerst het zoeken van een nieuwe voorzitter, met wie een nieuw bestuur geformeerd zou kunnen worden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De reden hiervoor was simpel, het nieuwe bestuur moet chemie hebben, de afgevaardigden wilden een nieuwe voorzitter niet verplicht opzadelen met bestuursleden.

Het is de afgelopen periode toch behoorlijk lastig gebleken een geschikte voorzitter te vinden.

Uit de vacatureaanvraag waren 2 kandidaat-voorzitters die zich hadden aangemeld en er is ook nog een aantal kandidaten aangedragen vanuit het bondsbureau en vanuit de afgevaardigden, in totaal is een lijst van 10 personen afgewerkt. Uiteindelijk hebben alle kandidaten bedankt, waarbij tijdsbesteding, betaalde bestuurders, niet voldoende op de hoogte van het landelijk badmintongebeuren, of niet geschikt zijn en negatieve verhalen op en in allerlei sociale media als reden hebben gediend.

Op de vraag of er een financiële vergoeding voor bestuursleden beschikbaar zou zijn, is tijdens een informele bijeenkomst van afgevaardigden negatief gereageerd vanwege een ongewenste precedentschepping.

Tijdens de bond[s]vergadering zullen we uitgebreider ingaan op onze bevindingen van het afgelopen half jaar.

Om een lang verhaal kort te maken, de afgevaardigden doen nog geen voordracht voor de komende bondsvergadering en de commissie heeft het bestuur gevraagd nog demissionair te blijven. Dat het huidige demissionair bestuur hieraan wil meewerken, vinden wij positief.

Als commissie zijn wij teleurgesteld dat we nog niet in onze missie zijn geslaagd. Doel is om later dit jaar alsnog een extra bondsvergadering in te plannen.

Eric Bakker
Koos Kuilman
Paul de Wit

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!