clubzoeker

Yao Jie en Nick Fransman zegevieren in Gorredijk

Yao Jie en Nick Fransman zegevieren in Gorredijk

Op het eerste Master-toernooi van het nieuwe seizoen heeft veelvoudig Nederlands Kampioen Yao Jie aangetoond dat ze, ondanks dat ze enkele jaren geleden met de topsport is gestopt, nog steeds de Nederlandse top weet te verslaan.

SportSport

Maak kennis met Vihaan Shah!

Samen met haar man Eric Pang en een aantal Chinese badmintonners van haar school in China , waren ze na een bezoek aan het WK in Glasgow in Gorredijk neergestreken waar ze beiden in het verleden al vier keer de titel wisten te pakken.

In 2001 en 2002 won Yao Jie haar eerste twee titels in Gorredijk en in 2009 en 2010 wist ze dit nogmaals te herhalen. Grote vraag was nu dan ook hoe het met conditie was gesteld. Nou dat hebben de tegenstanders gemerkt, want dat zat wel goed. In de halve finale had ze al verrassend in 2 games (21-17, 21-15) van de als nummer 1 geplaatste Letse Ieva Pope gewonnen. In de finale was ze ook te sterk voor Manon Sibbald. De eerste game werd met 21-18 door Yao Jie gewonnen, terwijl Manon Sibbald de tweede game met dezelfde cijfers naar zich toe trok en toen iedereen dacht dat Manon Sibbald de titel wel zou gaan grijpen, gaf de grote ervaring en de prachtige techniek van Yao Jie de doorslag en trok ze de derde game vrij gemakkelijk met 21-7 naar zich toe en greep zo haar 5e titel in Gorredijk.

Bij de mannen was Nick Fransman de te kloppen man. In de halve finale ontmoette hij de voormalig en meervoudig Nederlands kampioen Eric Pang. Eric Pang kon de prestatie van Yao Jie niet herhalen om de nummer 1 uit het toernooi te wippen en verloor in twee games (21-11 en 21-17.) In de finale was Nick Fransman ook te sterk voor Alex Vlaar en won hij zijn partij in twee games (21-19 en 21-16) en greep zo zijn 6e titel op rij in Gorredijk.

De titel in het mannendubbel ging naar het koppel Aram Mahmoud en Leon Nottelman die in 3 spannende games (21-13,15-21 en 21-16 ) het koppel Jerry Natenstedt en Ralph Starren wisten te kloppen. De titel bij het vrouwendubbel ging naar Tamara van der Hoeven en Dorien Lups die in de finale in 3 games (21-8, 17-21 en 21-15) te sterk waren voor Myke Halkema en Amy Tan.

In het gemengd dubbel waren Alex Vlaar en Myke Halkema in twee games (21-10 en 21-14) te sterk voor Jerry Natenstedt en Mandy Lenderink.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!