SportSport

Almere laat Amersfoort achter met lege handen

Almere laat Amersfoort achter met lege handen

Almere heeft ook zijn zevende wedstrijd op rij in de Nederlandse Badminton Eredivisie gewonnen. In toeschouwersaantal was het een gelijkspel, maar de wedstrijd in en tegen Amersfoort eindigde in 8-0 overwinning voor Almere.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De bij de uitwedstrijden steeds maar groeiende supportersschare zag Almere weliswaar de maximale score behalen, maar daarbij waren wel vier partijen waarbij de winst pas in de derde game werd binnen gesleept. In de selectie ontbraken Aram Mahmoud, Leon Nottelman, Cheryl Seinen en Madouc Linders.

Zoals altijd werd begonnen met de dubbels. Manon Sibbald en Ilse Vaessen namen het op tegen Meike Versteeg en Thirza Latupeirissa. Daar valt weinig over te zeggen want het krachtsverschil was vrij groot. De eerste game werd dan ook makkelijk gewonnen met 21-10. In de tweede game konden Meike en Thirza wat meer tegenstand bieden maar winst zat er nooit in. Manon en Ilse wonnen ook deze tweede game en wel met 21-15.

Bij de mannen ging de dubbel tussen Dave Khodabux / Jelle Maas en Koen Ridder / Vincent de Vries. Ook hier ging de winst afgetekend naar de Almeerders. De eerste game werd via 11-5 met 21-12 gewonnen door Dave en Jelle. De tweede game verliep in het begin toch wat moeizaam. Koen en Vincent konden bijblijven tot 11-10. Daarna liepen Dave en Jelle rap weg naar 21-14 en maakten er dus 2-0 van voor Almere.

Sebastiaan Li boekte een eenvoudige winst in de eerste game tegen Harald Hiemstra. Na 11-5 liep hij snel uit naar 21-12. In de tweede game was het een ander verhaal. Harald kwam vlot op 11-6 en kon die voorsprong vasthouden om uiteindelijk de game met 21-16 te winnen. Dus moest een derde game de beslissing brengen. Hierin ging het tot de break gelijk op maar daarna speelde Sebastiaan de game soepeltjes uit met 21-12.

Manon Sibbald leek een makkelijke partij te gaan spelen. Ze walste in de eerste game met 21-6 over haar tegenstandster Kelly van Buiten heen. De tweede game leek een formaliteit te worden maar niks was minder waar. Kelly nam een 11-6 voorsprong en het grote krachtsverschil uit de eerste game was verdwenen. Manon kwam nog wel terug en nam een 18-16 voorsprong. Toch rook Kelly kansen en benutte die op de belangrijke momenten. Op 19-19 scoorde ze 2 punten op rij en haalde daarmee de tweede game binnen.

Ook in de derde game kon het nog alle kanten op. Manon scoorde veelvuldig met cross-slagen en ging de rust in met 11-10. Pas in het laatste kwart van de derde game kon Manon het verschil maken en scoorde meerdere punten op rij. Met 21-17 besliste ze partij in haar voordeel.

Tim Vaessen liet zien dat ook hij in de eredivisie kan meedraaien. Hoewel Tim tegen Vincent de Vries snel tegen een 1-6 achterstand aankeek knokte hij zich knap terug. Na 8-11 kwam hij op 13-13. Toch kon Vincent weer een gaatje slaan maar Tim gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij kwam weer terug tot 20-20 en kwam op gamepoint. Dat benutte hij direct. In de tweede game was het Tim die een grote voorsprong pakte. Na 7-0 kende de break een 11-3 stand. Vincent probeerde nog wel terug te komen maar Tim scoorde de punten. Met 21-9 bracht hij Almere op een 5-0 voorsprong.

Zoals de partij van Manon verliep was het bijna net zo met Tamara van der Hoeven. Via 11-4 een simpele winst in de eerste game op Thirza Latupeirissa met 21-11. In de tweede ging het gelijk op maar na 9-11 pakte Thirza de tweede game met 22-20. De beslissende derde game verliep weer zoals de eerste. Tamara liet er nu geen twijfel over bestaan wie hier de sterkste was en won eenvoudig met 21-9. Almere op een 6-0 voorsprong.

Jelle Maas en Tamara van der Hoeven hadden weinig te duchten van Harald Hiemstra en Kelly van Buiten. In het begin boden de Amersfoorters nog wel tegenstand maar daarna was het snel gedaan. Na 11-8 ging de turbo erop en was de winst met 21-9 voor de Almeerders. Ook in de tweede game kenden Jelle en Tamara weinig problemen met hun tegenstanders. Via 11-8 en 21-11 werd de 7-0 voorsprong op het scorebord gezet.

Dave Khodabux en Ilse Vaessen speelden de eerste mixpartij tegen Koen Ridder en Meike Versteeg. Ook hier leek een simpele winst in het vooruitzicht. Na 11-6 werd het ene na het andere punt snel gescoord en werd de eerste game met 21-9 gewonnen. Maar ook nu verliep de tweede game erg moeizaam. Koen en Meike maakten gebruik van de mindere periode van de Almeerders en pakten de game met 21-19. Ook in de eerste helft van de derde game was het verloop niet te voorspellen. Dave en Ilse stonden met 10-11 achter en konden pas aan het einde van deze game afstand nemen om uiteindelijk met 21-17 te winnen. Daarmee kwam Almere op een maximale score van 8-0.

Zaterdag 28 oktober speelt Almere thuis om 19.00 uur tegen het nog puntloze Victoria. Een andere interessante wedstrijd is die van Duinwijck tegen VELO.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!