badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Factsheet: Badmintonblessures

Over blessures in Nederland binnen de badmintonwereld is beperkte en vaak verouderde informatie beschikbaar. Wat we wel weten is dat één op de drie leden van Badminton Nederland stopt met badmintonnen vanwege een blessure.

Factsheet: Badmintonblessures - Badminton Nederland / badmintonline.nl
© Badminton Nederland / badmintonline.nl
Factsheet: Badmintonblessures - Badminton Nederland / badmintonline.nl
© Badminton Nederland / badmintonline.nl +

 

Om het aantal blessures te beperken heeft Badminton Nederland, in samenwerking met de Universiteit Maastricht, een onderzoek uitgevoerd.

Wat hebben we gedaan?

Er is een vragenlijst verspreid onder alle leden van Badminton Nederland van 18 jaar en ouder (ca. 24.000 leden). De leden zijn niet gericht benaderd maar aan de hand van een reeks berichten via algemene informatiekanalen zoals de nieuwsbrief, de ledenmailing en de algemene website van Badminton Nederland.

De deelnemers

270 leden (respons van 1,125%) hebben deelgenomen. Deelnemers waren tussen de 18 en 80 jaar oud (gemiddelde leeftijd: 44 jaar). 48% was vrouw. Gemiddeld speelden deelnemers zo’n 10 jaar op competitieniveau en 9 jaar op recreatief niveau. 83% van de deelnemers heeft ooit een blessure gehad.

Schoenen en rackets

Bij de aanschaf van badmintonschoenen vinden deelnemers de demping, pasvorm en prijs het belangrijkst. Het uiterlijk of merk is niet van belang. Voor een racket gaat het vooral om de balans en het gewicht. Kleur, prijs en merk is onbelangrijk.

Wat interessant is, is dat deelnemers de prijs van het badmintonracket minder belangrijk vinden dan de prijs van badmintonschoenen.

Warming Up & Cooling Down

Deelnemers zijn positief over het doen van een warming up voor het badmintonnen, maar bij veel clubs wordt dit niet gedaan. Over het doen van een cooling down na het badmintonnen hebben deelnemers geen duidelijke mening. Ze hebben niet het idee dat dit belangrijk is en zijn overwegend ook niet van plan om dit te gaan doen.

Blessures voorkomen?

Deelnemers hadden het idee dat ze weinig tot niets hadden kunnen doen om hun blessure te voorkomen. Ook het doen van een warming up of goed materiaal aanschaffen zou volgens hen geen preventieve effecten hebben gehad.

Wat volgens deelnemers kan bijdragen aan minder blessures is:

  • 1) het trainen en aanmeten van een betere techniek
  • 2) voor het competitieseizoen starten met opbouwende (kracht)trainingen
  • 3) het preventief bracen en intapen van 'zwakke plekken'

Dit onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit Maastricht (Maxime Timmermans, Gill ten Hoor, Rob Ruiter) in opdracht van Badminton Nederland (Daphne Latour-Oldenhof).

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws