clubzoeker

Frank Vermeesch: Ik ga echt niemand slaan of met mijn racket gooien

Frank Vermeesch: Ik ga echt niemand slaan of met mijn racket gooien

Roosterse BC heeft de eerste Limburgse derby van het badmintonseizoen gewonnen. In de eigen Albertzaal werd Victoria verslagen met 8-0.

Maak kennis met Selena Piek!

Frank, je hoeft niet de hele weekendeditie vol te lullen, klinkt het aan de bar van de Albertzaal in Roosteren. Frank is Frank Vermeesch van Roosterse BC en de uitspraak is van de supporters na afloop van de derby tegen Victoria.

Vermeesch praat honderduit over zijn passie, badminton. Laat hem zijn gang gaan en een hele krant kan gevuld worden. Hij praat zoals hij speelt: vol emotie en passie. "Ik ben een speler die ook op de baan veel emotie laat zien", beaamt hij. "Dat zit er gewoon in. Ik denk dat ik dat van mijn ouders meegekregen heb. Zij zeggen altijd: als je speelt, geef je alles." Dat kan positief en negatief uitpakken.

Wie Vermeesch na een verloren partij ziet zitten, durft bijna niet in de buurt te komen. Zijn gezicht staat dan op onweer. "Ik ben geen slechte verliezer, ik haat het alleen", gaat hij verder. "Als ik minder goed speel, heb ik zo'n stemmetje in mijn hoofd. Dat is niet goed, maar het gaat gelukkig wel al beter dan een aantal jaar geleden. Ik snap best dat mensen dan denken dat ze niet in mijn buurt moeten komen, maar zo erg is het gelukkig niet. Ik ga echt niemand slaan of met mijn racket gooien."

Vermeesch is inmiddels dertig jaar en speelt dit seizoen weer in de eredivisie. Vorig seizoen viel hij een paar keer in bij Roosterse, maar dit jaar is hij tot nu toe een vaste waarde. „Ik hoop dat dat tot het eind zo blijft", stelt de badmintonner. „Afgelopen week was ik ziek, maar ik heb toch vier partijen gespeeld zaterdag. Twee in het tweede en twee in de derby (drie keer winst, red.). Gelukkig ging dat goed, maar ik wilde per se niet de single spelen. Dat kon ik fysiek niet aan." De jaren beginnen namelijk te tellen voor Vermeesch geeft hij zelf toe. "Ik merk dat ik langer nodig heb om te herstellen. Waarschijnlijk lig ik morgen (zondag, red.) de hele dag op de bank. Die hersteltijd heb ik wel nodig om fit te blijven voor de rest van het seizoen."

De eerste Limburgse derby van de eredivisie kende een weinig spannend verloop. Op voorhand was de partij tussen Nico Hermans en Robert Kwee de meest interessante. Hermans had al een paar jaar geen enkelspel meer gespeeld op dit niveau. Het lukte hem toch te winnen in twee sets. Victoria verweerde zich soms kranig, maar kon geen punt scoren. Alle partijen gingen in twee sets naar de thuisploeg.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!