clubzoeker

Gayle Mahulette enige Nederlandse speler in vrouwenenkelspel hoofdtoernooi Dutch Open 2017

Gayle Mahulette enige Nederlandse speler in vrouwenenkelspel hoofdtoernooi Dutch Open 2017

Ook dit jaar kent de Dutch Open, die van 10 tot en met 15 oktober 2017 wordt georganiseerd in Topsportcentrum Almere, een mooi deelnemersveld.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zo zullen de winnaars in het mannen- en vrouwenenkelspel Tzu Wei Wang (WR10) en Beiwen Zhang (WR11), het koppel Ricky Karandasuwardi / Angga Pratama (WR9), de voormalige nummer 2 van de wereld de Japanner Kento Momota en onze Nederlandse toppers zoals Mark Caljouw, Gayle Mahulette en het koppel Jacco Arends / Selena Piek in actie komen.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel is titelverdedigster Beiwen Zhang (USA, WR11) als eerste geplaatst, gevolgd door de Deense vrouwen Mette Poulsen (WR34) en Mia Blichfeldt (WR30). Zhang en Poulsen openen het toernooi tegen een qualifier, Blichfeldt neemt het op tegen de Hongaarse Agnes Korosi. Gayle Mahulette komt als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi uit. Haar tegenstander in de eerste ronde is de Belgische Lianne Tan (WR110).

Mannenenkel

Door de afwezigheid van tweevoudig winnaar van de Yonex Dutch Open Ajay Jayaram (India, WR24) is titelverdediger Tzu Wei Wang uit Taiwan de grote favoriet voor de titel. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Pratul Joshi uit India. Nederlands kampioen Mark Caljouw (als zevende geplaatst) begint het toernooi tegen een qualifier, Nick Fransman tegen Lukas Zevi (Tsjechië) en Erik Meijs tegen de Spanjaard Luis Enrique Penalver.

Mannendubbel

De nummer 9 van de wereld, het als eerste geplaatste koppel Ricky Karandasuwardi / Angga Pratama (Indonesië), opent tegen de Japanners Kohei Gondo en Tatsuya Watanabe. Jacco Arends en Ruben Jille beginnen hun eerste ronde tegen Iikka Heino en Henri Aarnio uit Finland en het tweede Nederlandse koppel Jelle Maas / Robin Tabeling speelt tegen het als nummer zeven geplaatste duo uit India Manu Attri / Reddy B. Sumeeth.

Vrouwendubbel

Geen Eefje Muskens en Selena Piek meer samen als koppel in het vrouwendubbel, maar beiden komen wel apart in actie. Selena Piek en Cheryl Seinen beginnen tegen het gelegenheidsduo Olga Konon (Duitsland) en Chloe Magee (Ierland). Eefje Muskens en Imke van der Aar starten in hun eerste ronde tegen het als tweede geplaatste koppel Yin Loo Lim / Yap Cheng Wen (Maleisië).

Gemengddubbel

Selena Piek komt naast het vrouwendubbel ook samen met Jacco Arends uit in het gemengddubbel. Het als zesde geplaatste koppel neemt het in de eerste ronde op tegen Anton Kaisti en Jenny Nystrom uit Finland. Robin Tabeling en Cheryl Seinen spelen de eerste ronde tegen een qualifier en het koppel Jelle Maas / Imke van der Aar begint de Dutch Open tegen Chan Peng Soon en Cheah Yee See uit Maleisië.

Kwalificatietoernooi

In het kwalificatietoernooi komen voor Nederland in actie: Alex Vlaar / Iris Tabeling en Ties van der Lecq / Milou Lugters in het gemengddubbel, Sabine de Wit / Judith van Cruchten en Charissa Kuiper / Demi Brehler in het vrouwendubbel. Het kwalificatietoernooi begint op dinsdag 10 oktober vanaf 13.00 uur in Topsportcentrum Almere.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!