Iris Tabeling met Nadia Fankhauser door in vrouwendubbel Dutch Open

Iris Tabeling met Nadia Fankhauser door in vrouwendubbel Dutch Open

Vanochtend kwamen de aanstormende talenten Charissa Kuiper en Demi Brehler in actie tegen Iris Tabeling en Nadia Fankhauser (Zwitserland). Charissa en Demi wisten dat er voor elk punt gevochten moest worden en waren ondanks het verlies (12-21 en 5-21) niet ontevreden.

› alles over het Badminton Festival!

Charissa: "Het is heel leuk om hier te staan tussen alle internationale toppers." Voor de dames zit de Dutch Open er nu op, maar zaterdag 14 oktober zullen we Demi nog in actie gaan zien tijdens de Junior Master Cup U17 in Almere en Charissa komt in november weer in actie op het EJK U17. Ook zullen beide dames nog in actie komen tijdens het CIYT in Hoensbroek aan het einde van het jaar.

Sabine de Wit / Judith van Cruchten

Niet veel later traden ook Sabine de Wit en Judith van Cruchten aan voor hun partij tegen het Belgische duo Lise Jaques en Flore Vandenhoucke. Na twintig minuten spelen kwam de partij ten einde en gingen de Belgische vrouwen er met de winst vandoor: 21-9 en 21-10.

Eefje Muskens / Imke van der Aar

Eefje Muskens speelde voor de gelegenheid met Imke van der Aar. Voor Eefje is de Dutch Open het afscheid van het hoogste niveau. In de eerste game kwam het Nederlandse duo al snel op achterstand tegen Yin Loo Lim en Cheng Wen Yap uit Maleisië. De achterstand werd knap ingelopen en tegen het einde van de game stonden ze zelfs op voorsprong. Helaas konden ze niet voorkomen dat de eerste game in de verlenging alsnog naar de Maleisiërs ging (21-23).

In de tweede game ging het lange tijd gelijk op. Er werden lange rally's gespeeld, maar door een paar kleine fouten keken Eefje en Imke tegen het einde van de game tegen een achterstand aan en was de winst in de tweede game uiteindelijk voor de Maleisiërs (17-21). Voor Eefje zit het toernooi erop, maar zaterdagmiddag zal zij officieel afscheid nemen van de fans tijdens de halve finales. Imke komt later vandaag nog in actie in het gemengddubbel met Jelle Maas.

Selena Piek / Cheryl Seinen

Na Eefje en Imke was het de beurt aan het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen. Na de winst op de Belgian International vorig maand waren de verwachtingen dan ook hoog. Selena en Cheryl begonnen goed tegen Olga Konon en Chloe Magee. Halverwege de game ontstond er een groot gat door veel fouten van Nederlandse kant en ging de eerste game met 18-21 verloren.

In de tweede game wisten Selena en Cheryl niet in hun spel te komen en was de achterstand al snel opgelopen tot 0-8. De vrouwen wisten nog wel twee keer een puntenreeks neer te zetten, maar dit was onvoldoende om een derde en beslissende game af te dwingen (16-21).

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!