clubzoeker

Jelle Maas en Imke van der Aar stunten in eerste ronde gemengddubbel Dutch Open

Jelle Maas en Imke van der Aar stunten in eerste ronde gemengddubbel Dutch Open

In het gemengddubbel mochten Imke van der Aar en Jelle Maas het opnemen tegen het als 5e geplaatste koppel Chan Peng Soon en Cheah Yee See uit Maleisië. Van der Aar en Maas kwamen al vroeg in de eerste game op voorsprong en gaven deze ook niet meer weg: 21-13.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de tweede game wisten ze dit goede spel vast te houden en hebben ze geen moment tegen een achterstand aangekeken. Uiteindelijk stapten ze na ruim een half uur spelen als winnaars van de baan (21-15). Met een brede glimlach kwamen ze van de baan. Imke: "Vooraf zou het een moeilijke wedstrijd worden, maar we hebben goed gespeeld."

In die volgende ronde gaan Imke en Jelle het opnemen tegen Matthew Clare en Victoria Williams uit Engeland.

Robin Tabeling / Cheryl Seinen

Cheryl Seinen en Robin Tabeling hadden het vanmiddag zwaar tegen Satwiksairaj Rankireddy en Ashwini Ponnappa. In de eerste game werd er continu tegen een achterstand aangekeken en deze eindigde dan ook met 15-21. In de tweede game kwamen Cheryl en Robin eerst op achterstand, maar dit wisten beiden knap om te bouwen in een voorsprong van 20-16. De tegenstanders werkten vervolgens alle vier de gamepoints weg, waarna Cheryl en Robin de game in de verlenging alsnog wisten te pakken (22-20). Na de spannende tweede game waren de Nederlanders het in de derde game helemaal kwijt. Deze werd dan ook verloren met 6-21. Daarmee zijn Cheryl en Robin uitgeschakeld in de gemengddubbel, maar komen zij nog wel in actie in het vrouwen- en mannendubbel.

Ties van der Lecq / Milou Lugters

Ties van der Lecq en Milou Lugters, die door een aantal afmeldingen waren doorgeschoven naar het hoofdtoernooi, kwamen er in hun gemengddubbel niet aan te pas. Zij verloren van het als vierde geplaatste koppel uit Engeland, Ben Lane en Jessica Pugh met 9-21 en 10-21.

Jacco Arends / Selena Piek

Het vierde en laatste koppel van Nederlandse bodem wat in het gemengddubbel in actie kwam speelde aan het begin van de avond hun eerste ronde partij. Jacco Arends en Selena Piek konden niet in de wedstrijd komen, maakten te veel fouten, met als gevolg dat het Finse koppel Anton Kaisti / Jenny Nystrom er met de eerste game vandoor ging (16-21). In de tweede game begonnen de Nederlanders sterker, waardoor ze lange tijd op voorsprong stonden. Toch lieten ze de tegenstander weer terugkomen in de wedstrijd en kregen de Finnen zelfs een matchpoint tegen. Vervolgens werden drie punten op rij gemaakt door Jacco en Selena, waarmee de gamewinst veilig was gesteld (22-20).

In de derde game werd opnieuw een voorsprong opgebouwd (11-5), maar ook deze game eindigde weer in een verlenging. Gelukkig voor de Nederlanders, viel de winst hun kant op (22-20). Jacco: "We hebben slecht gespeeld, we kwamen niet in ons spel." Morgen spelen ze tegen een koppel uit India, Manu Attri en Maneesha K.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!