clubzoeker

Jelle Maas: We hebben een hele hechte groep spelers op Papendal

Jelle Maas: We hebben een hele hechte groep spelers op Papendal

Ruben Jille speelde met gelegenheidspartner Emilie Lefel (Frankrijk). Na de ruime overwinning van gisteren, stonden vandaag de als tweede geplaatste Ronan Labar en Audrey Fontaine te wachten.

clubzoeker

Maak kennis met Cheryl Seinen!

Het paar ging er zonder hoge verwachtingen in. Ruben: "Het is best fijn om zonder druk te spelen en gewoon plezier te hebben op de baan." Het Nederlands/Franse duo begon erg sterk en wist brutaal de eerste game met 21-14 te pakken. In de tweede game kwamen ze al vroeg op achterstand, maar wisten zij later in de game toch weer dichterbij te komen. Na een paar goede rally's werd een plek in de kwartfinales veilig gesteld (21-18).

Er werd vandaag zonder coach gespeeld tegen de landgenoten van Emilie, maar daar heeft het koppel geen problemen mee. Ruben: "90-95% van je spel komt uit jezelf, een coach kan je nog die laatste paar procent geven." Emilie: "De communicatie tussen de spelers is van groot belang, samen kun je heel ver komen." Ook morgen zullen zij het zonder coach moeten doen, omdat ze het gaan opnemen tegen het Nederlandse duo Jacco Arends en Selena Piek.

Jacco Arends / Selena Piek

Jacco Arends en Selena Piek kwamen tevreden van de baan. Selena: "Het was beter dan gisteren. Voor m'n gevoel hebben we de hele wedstrijd gedomineerd." De Nederlanders zetten een goede wedstrijd neer tegen het koppel Manu Attri en K. Maneesha uit India. Jacco en Selena hebben geen moment in de problemen gezeten, wonnen met 21-13, 21-14 en zijn klaar voor morgen. Selena: "We kennen Ruben en Emilie goed, maar nog niet als koppel. Zij spelen zonder druk. We zullen hun wedstrijden gaan bekijken en dan een plan gaan maken voor morgen."

Jelle Maas / Imke van der Aar

Ook Jelle Maas en Imke van der Aar wisten de kwartfinales te bereiken. Imke: "We speelden de eerste game erg goed. De tweede game begonnen we ook goed, maar wilden we vervolgens te graag waardoor we te veel fouten maakten." Uit de stand was de iets mindere tweede game niet op te maken. Jelle en Imke wonnen met duidelijke cijfers: 21-12 en 21-13.

Om zo samen te kunnen spelen, moet je het wel goed met elkaar kunnen vinden. Dat is voor het koppel Jelle en Imke geen probleem. Imke over Jelle: "Hij weet altijd de rust te bewaren." Jelle over Imke: "Ze houdt zich altijd goed aan het plan." Ze brengen een groot deel van de week samen door op Papendal. Jelle: "We hebben op dit moment een hele hechte groep spelers. Het is gezellig en we doen het goed."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!