clubzoeker

Mark Caljouw en vier koppels naar kwartfinales Dutch Open 2017

Mark Caljouw en vier koppels naar kwartfinales Dutch Open 2017

Op dag twee van het hoofdtoernooi van de Dutch Open in Topsportcentrum Almere hebben Mark Caljouw en de koppels Jelle Maas / Imke van der Aar, Jacco Arends / Selena Piek, Iris Tabeling / Nadia Fankhauser, Ruben Jille / Emilie Lefel de kwartfinales weten te bereiken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Mark Caljouw (zevende geplaatst) moest het opnemen tegen de Japanner Riichi Takeshita en wist hem in drie games te verslaan (19/21, 21/17 en 21/14). De tegenstander van Caljouw in de kwartfinales is Artem Pochtarov uit Oekraïne. Erik Meijs werd in de derde ronde uitgeschakeld. De titelverdediger en als nummer 1 geplaatste Tzu Wei Wang uit Taiwan was met 15/21, 19/21 te sterk voor de Nederlander en neemt het nu op tegen de Deen Emil Holst (nummer 5 geplaatst). Hans-Kristian Vittinghus (Denemarken, 3 geplaatst) gaat de strijd aan met de voormalige twee van de wereld Kento Momota (Japan).

Voor Gayle Mahulette zit het toernooi erop, zij moest in de tweede ronde met 12/21 en 8/21 haar meerdere erkennen in de als nummer twee geplaatste Deense Mette Poulsen. De Amerikaanse Beiwen Zhang ligt nog koers voor prolongatie van haar titel, zij neemt het morgen op tegen de Japanse Haruko Suzuki.

Gemengddubbel

Het als zesde geplaatste duo Jacco Arends / Selena Piek speelde tegen Manu Attri en Maneesha K uit India en won overtuigend met 21/13 en 21/14. In de kwartfinales treffen zij Ruben Jille en Emilie Lefel (Frankrijk) die knap wisten te winnen van het als tweede geplaatste Franse koppel Ronan Labar / Audrey Fontaine met 21/14 en 21/18.

Na hun stunt in de eerste ronde wisten Jelle Maas en Imke van der Aar ook hun tweede partij te winnen. Het Engelse koppel Matthew Clare / Victoria Williams werd in twee games met 21/12, 21/13 verslagen. In de kwartfinales is er opnieuw een Engelse tegenstander, het als vierde geplaatste koppel Ben Lane en Jessica Pugh.

Vrouwendubbel

Het koppel Iris Tabeling / Nadia Fankhauser (Zwitserland) is door naar de kwartfinales. In de derde ronde werden Jenny Moor en Victoria Williams uit Engeland met 21/11 en 21/17 verslagen, nadat eerder op de dag al overtuigend gewonnen was van het Nederlandse koppel Demi Brehler / Charissa Kuiper met 21/12, 21/8. Morgen nemen zij het op tegen het als tweede geplaatste koppel Yin Loo Lim / Yap Cheng Wen (Maleisië) die eerder nog wisten te winnen van Eefje Muskens en Imke van der Aar.

Selena Piek en Cheryl Seinen wisten niet te winnen van het gelegenheidsduo Olga Konon (Duitsland) en Chloe Magee (Ierland), zij verloren in twee games (18/21, 16/21) in de eerste ronde. Ook Eefje Muskens en Imke van der Aar werden uitgeschakeld. Het als tweede geplaatste koppel Yin Loo Lim / Yap Cheng Wen (Maleisië) was met 21/23, 17/21 net te sterk voor de Nederlandse vrouwen. Het Belgische koppel Lise Jaques / Flore Vandenhoucke was te sterk voor Sabine de Wit en Judith Van Cruchten: 9/21, 10/21.

Mannendubbel

Jacco Arends en Ruben Jille haalden de kwartfinales niet, zij verloren van het als vijfde geplaatste koppel Liao Min Chun / Cheng Heng Su uit Taiwan met 11/21, 21/19 en 8/21. Ook het tweede Nederlandse koppel, Jelle Maas / Robin Tabeling werd uitgeschakeld. Zij gingen onderuit met 15/21 en 21/23 tegen Chung Kang Shia en Wee Gieen Tan uit Maleisië.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!