Pijnlijk verlies voor VELO in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Pijnlijk verlies voor VELO in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 30 september 2017 speelde het team van VELO uit tegen Almere. Op papier een hele spannende wedstrijd die geen zekerheden kent. Toch verliep de avond voor de Wateringers niet zoals ze gehoopt hadden.

› alles over het Badminton Festival!

Zoals altijd stonden als eerst de herendubbel en de damesdubbel op de baan. Jim Middelburg en Alex Vlaar speelde tegen het sterke koppel Jelle Maas en Leon Nottelman. Zowel de eerste als de tweede set ging het heel erg gelijk op. Er zaten hele spannende en lange rally's tussen die beide kanten op ging. Toch kon het Almere koppel een klein gaatje slaan in de derde set en zo hun voorsprong uitbreiden met de winst. De setstanden waren 24-26 / 23-21 / 15-21.

Bij de dames was het ook spannend. Myke Halkema en Dorien Lups namen het op tegen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen. Na een stroef begin vochten Myke en Dorien zich hard terug. De eerste 2 sets wonnen zowel Almere als VELO met 21-16. Een derde set moest er komen om te beslissen wie de wedstrijd zou gaan winnen. Myke en Dorien vochten voor wat ze waard waren en gaven geen enkel moment op. Hierdoor wonnen de dames van VELO met 22-20 in de derde set.

De volgende die de baan op mocht was Marleen Kuipers tegen Manon Sibbald. Marleen kende een hele goede eerste set die ze jammer genoeg net verloor met 21-18. Marleen gaf niet op en bleef zich houden aan de opdracht en won deze set met 24-22. Jammer genoeg ging het kaarsje langzaam uit bij Marleen en kon ze het tempo niet meer aan. Ze verloor de derde set met 21-10. Op de andere baan was Rowan Scheurkogel bezig tegen Sebastiaan Li. Rowan kent nog geen beste start van dit seizoen en met nog geen wedstrijd gewonnen te hebben was hij gebrand om hier verandering in te brengen. Echter wilde zijn tegenstander ook de winst binnen slepen. Rowan probeerde van alles, maar het pakte niet goed uit en Sebastiaan was voor nu een maatje te groot. Rowan verloor met 21-10 en 21-6. Toen was het de beurt aan Alex Vlaar die het mocht opnemen tegen Aram Mahmoud. Alex kende een heel goed en sterk begin en won de eerste set met 21-16 door alle hoeken van het veld te gebruiken en het tempo hoog te houden. In die eerste set gebeurde er iets wat niet de bedoeling was. Alex maakte een sprong en bij de landing voelde hij een soort kramp in zijn linker kuit. In de tweede set voelde hij zoiets gelijks in zijn rechter kuit. Na 11-0 achter in de tweede set is er besloten om geen risico te nemen en de wedstrijd op te geven. Op de andere baan was Dorien Lups aan het spelen tegen Madouc Linders. Op papier een lastige wedstrijd maar het de tegenstander gemakkelijk maken zat er niet in. Alhoewel de set standen vrij makkelijk lijken, was dat het voor Madouc zeker niet. Dorien speelde een degelijke wedstrijd maar had veel moeite om de shuttle op de grond te krijgen. Dorien verloor met 21-11 / 21-12.

Nu gingen de laatste twee mixen de baan op. Op de ene baan Jim Middelburg en Myke Halkema tegen Jelle Maas en Tamara van der Hoeven. En op de andere baan Ewout Beukers en Mireille van Daal tegen Leon Nottelman met Ilse Vaessen. Beide mixen waren van te voren niet te voorspellen. Jim en Myke kende geen goede wedstrijd. Ze hadden veel moeite met hun eigen slagen waardoor ze snel onder druk kwamen. Ze hebben van alles geprobeerd om de wedstrijd om te kunnen draaien maar het mocht niet baten. Almere won met 21-15 / 21-10. Ewout en Mireille kende ook geen goede eerste set. Tot de 11 konden ze nog wel een beetje bijblijven maar het Almere koppel nam al snel afstand en won de eerste set met 21-12. De tweede set ging een stuk beter bij de Wateringers, maar keken de hele set tegen een kleine achterstand aan die ze niet meer goed konden maken en verloren die set met 21-16.

De einduitslag is 7-1 in het voordeel van Almere. Een pijnlijk verlies voor de ploeg uit Wateringen. Het enige wat nu gedaan kan worden is met opgeheven hoofd naar huis gaan, even verwerken en weer doorgaan naar de volgende wedstrijd, want de competitie is nog lang niet afgelopen. Verder worden de supporters van VELO bedankt voor de steun en het aanmoedigen.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen het team van Amersfoort op zondag 8 oktober 2017 om 14.30 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!