Smashing is niet langer de underdog in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing is niet langer de underdog in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 21 oktober stond voor Smashing de wedstrijd tegen de nummer drie in de eredivisie op het programma: DKC. Om 19:00 werd er begonnen met de dames- en herendubbel.

clubzoeker

Maak kennis met Alyssa Tirtosentono!

De dames lieten wederom zien bij de beste dubbels in de eredivisie te horen. In twee sets werd relatief eenvoudig gewonnen van Marlies Baan en Daisy Bommeleijn. De herendubbel daarentegen was een gelijk opgaande strijd waarin de heren van DKC tweemaal op het beslissende moment de sterkere bleken te zijn. Yannic Smeets en Roy Reijbroek verloren de dubbel met 20-22 19-21. Tussenstand na de dubbels 1-1.

In de vier singles werden de punten verdeeld. Denise Hall won geconcentreerd van Demi Brehler in twee sets. Brandon Bessem mocht tegelijkertijd aantreden tegen Dennis van Daalen de Jel. Dennis liet zien dat hij al jaren lang een vaste waarde in de Eredivisie is en won van Brandon met 14-21 7-21. Yannic Smeets trad aan tegen Michiel Kruijt, prachtige rally's en een echt gevecht. Michiel Kruijt won in twee games. Nu mocht Maureen aantreden tegen Marlies Baan. Een zenuwslopende partij waarin Maureen het publiek op de banken kreeg. Een overtuigende eerste set zorgde voor een 21-12 overwinning. Marlies beet zich vast in de wedstrijd en won de tweede set met 15-21. Uiteindelijk zorgde Maureen zelf voor haar mooiste verjaardagscadeau deze week. Een super overwinning in de derde set zorgde voor de 3-3 op het scorebord.

Het was weer zover, de mixen gingen de doorslag geven in deze ontmoeting tussen BC Smashing en BC DKC. Wie ging er met de overwinning.

Milou Lugters en Roy Reijbroek speelden een goede partij en zorgde dat de 4-3 op het scorebord kwam. Wat een verrassing was dit! 4-3 voor Smashing tegen DKC, in Wijchen konden ze dit amper geloven. Brandon Bessem en Ella Peters hadden ondertussen ook de eerste set gewonnen tegen Dennis van Daalen de Jel en Daisy Bommeleijn. Nu ging het publiek nog éénmaal vol achter de Wijchenaren staan en dat bracht ze tot een super overwinning.

In Den Haag weten ze het nu ook dat Smashing niet langer de underdog is. Na deze geweldige 5-3 overwinning en de handhaving in het linkerrijtje staan er nog twee wedstrijden op het programma. We gaan er alles aan doen om deze geweldige lijn door te trekken!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!