The Flying Shuttle neemt drie punten mee naar Barendrecht

The Flying Shuttle neemt drie punten mee naar Barendrecht

In een goed gevulde sporthal Achterlo in Wijchen speelde TFS Barendrecht tegen Smashing een spannende wedstrijd. Een wedstrijd waar alles in zat wat onze sport zo mooi maakt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Inzet, strijd en mooie rally's waren de ingrediënten voor spannende partijen. Vijf van de acht partijen moesten in drie sets beslist worden. De thuisploeg ging er uiteindelijk met een 5-3 overwinning vandoor.

Vandaag was Pascalle van Nielen de vervangster van Alida Chen, gelukkig gaat het langzaam beter met de blessure van Alida. En ze kijkt uit naar haar inbreng voor de komende wedstrijden.

De herendubbel van Yannic Smeets en Roy Reijbroek tegen Ruben Kweekel en George Nicolaou ging met 21-14 en 21-17 naar de ploeg uit Wijchen. Ook de damesdubbel was een prooi voor Ella Peters en Milou Lugters, met de cijfers 21-16 en 21-18.

De single van Brandon Bessem en George Nicolaou ging wat de stand betreft sterk heen en weer. Beide spelers wisselde goede momenten af met mindere momenten. De eerste set ging naar George 18-21, de tweede was voor Branden 21-10. Maar George wist de derde met 21-18 naar zich toe te trekken en het eerste punt voor TFS Barendrecht binnen te slepen. Ruud Nagel moest het opnemen tegen Yannic Smeets ook deze partij ging in drieën, waarbij Yannic de winst wist te behalen met 20-22, 21-12 en 21-17.

Pascalle van Nielen ging de baan op tegen Denise Hall, ze speelde een ongelukkige wedstrijd en kon geen vat krijgen op het spel van Denise. Daphne Jansen trof Maureen Zewald als tegenstandster. Ook deze partij moest in drie sets beslist worden. Hier trok Daphne aan het langste eind met 19-21, 21-10 en 9-21.

De beide mixen werden eerlijk verdeeld. Pascalle en Ruud waren de meerderen van Roy Reijbroek en Milou Lugters met de setstanden 21-18, 17-21 en 18-21. De partij tussen Brandon en Ella tegen Ruben en Kristey Latukolan kreeg een vervelend slot. In de tweede set kreeg Kristey een harde smash tegen haar hoofd bij een beslissende stand. Met een flinke bult en hoofdpijn heeft ze de partij uitgespeeld maar de winst ging naar de ploeg uit Wijchen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!