clubzoeker

WJK 2017: Nederland verliest met 1-4 van de Filipijnen

WJK 2017: Nederland verliest met 1-4 van de Filipijnen

Het Nederlandse jeugdteam U19 doet in Yogyakarta (Indonesië) mee aan de Wereld Jeugdkampioenschappen voor teams en individueel. Het teamtoernooi wordt gespeeld van 9 t/m 14 oktober en het individuele toernooi van 16 t/m 22 oktober.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vandaag werd begonnen met het teamtoernooi. De eerste wedstrijd was tegen de Filipijnen. Vorig jaar was al te zien dat deze landen zich goed hebben ontwikkeld en daar wals je zeker niet zo maar meer over heen. Daarnaast is het is lastig spelen in zo'n grote sporthal met wind en een klamme temperatuur.

Dat ondervond ook Dennis Koppen die speelde tegen Solomon Jr. Padiz. Dennis kwam nog wel op voorsprong met 11/10 bij de eerste rust, maakte daarna teveel netfouten en verloor de game met 15/21. Dennis kon zijn spel niet meer veranderen en verloor zo uiteindelijk ook de tweede game (15/21).

Madouc Linders speelde het vrouwenenkel tegen Sarah Joy Barredo en ook deze Filipijnse speelde goed. Madouc maakte het haar wel moeilijk, maar kon toch niet voorkomen dat de 0-2 op het scorebord verscheen. Madouc verloor in drie games met 15/21, 21/14 en 12/21.

Het mannendubbel kon een verlies voorkomen. Gijs Duijs en Wessel van der Aar speelden tegen het koppel Ron Danelle Cabalquinto/James Ryan Villarante, maar ook de dubbel werd niet gewonnen. Ondanks een riante voorsprong in de tweede game van 18/13 werd de game toch nog verloren: uitslag 21/16, 21/19.

Het vrouwendubbel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono kon proberen om de 0 voor Nederland van het scorebord af te halen. Ze speelden tegen het duo Sarah Joy Barredo / Alyssa Geverjuan. Onze dames begonnen goed en stonden in een mum van tijd met 11/4 voor. De Filipijnse vrouwen kwamen nog wel iets terug, maar konden niet verhinderen dat de eerste game naar ons Nederlandse koppel ging met 21/14. Ook in de tweede game werd een mooie voorsprong opgebouwd van 11/7 en uiteindelijk pakten Debora en Alyssa het eerste punt voor het Nederlandse jeugdteam met 21/14.

De laatste wedstrijd tegen de Filipijnen was de mix van Wessel van der Aar en Debora Jille. Ze moesten het opnemen tegen Alyssa Geverjuan / Solomon Jr. Padiz. Na een mooie voorsprong bij de eerste rust van 11/8 kwamen de Filipijnen steeds dichterbij en pakte zij nipt de winst in de eerste game: 20/22. In de tweede game kon het goede spel van de eerste game niet worden vastgehouden en kwam het Filipijnse koppel steeds een paar punten voor. Uiteindelijk kwamen Wessel en Debora toch langszij bij een stand van 20/20 en pakten zij op 23/22 zelf een game point, dat niet werd verzilverd. De Filipijnen pakten op hun derde matchpoint wel de game met 23/25 waardoor de eindstand op 1-4 werd bepaald.

Morgen om 12.00 uur (Nederlandse tijd 07.00) spelen we tegen Thailand dat eerder al vandaag gewonnen had van de Filipijnen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!