SportSport

Badminton: simpel, maar snel

Badminton: simpel, maar snel

Een shuttle, twee rackets en een veldje met een net: meer heb je niet nodig om badminton te spelen. Door de makkelijke regels en de hoge snelheid van het spel is badminton bovendien leuk en uitdagend voor jong en oud.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wist je dat badminton de snelste racketsport ter wereld is? Continu vliegt de shuttle van de ene kant van het net naar de andere. Geen moment heb je rust, voortdurend worden je snelheid, uithoudingsvermogen en explosiviteit getest en word je uitgedaagd om te reageren op wat je tegenstander doet. Doordat de bewegingen bij badminton zo kort, snel en technisch zijn, wordt elke spier aangesproken en train je tijdens een badmintonwedstrijd of -training je hele lichaam.

Badminton voor kinderen

Speel je als kind een potje badminton op school, op de camping of bij jou in de straat, dan probeer je samen de shuttle zo vaak mogelijk over te spelen. Begin je met jeugdbadminton, dan gaat dat anders: dan probeer je jouw tegenstander te laten missen. Bij een badmintonvereniging leer je hiervoor allerlei snelle en technische bewegingen. Het leukste is om gelijk een potje mee te spelen als je gaat kijken bij een club. Zo weet je snel genoeg of badminton iets voor jou is.

Punten scoren

Punten scoren gaat bij badminton lekker snel. Komt jouw shuttle op de grond terecht op het speelveld van je tegenstander, dan levert dat meteen een wedstrijdpunt op en mag je nog een keer serveren. Als jij 21 punten hebt, dan heb je een game gewonnen, mits je dan minimaal twee punten meer hebt dan je tegenstander. Bij een stand van 21-20 wordt er dus nog even doorgespeeld om de winnaar te bepalen.

Leuke varianten

Badminton speel je niet alleen één tegen één, ook het dubbelspel is populair. Je kunt dat dubbelspel ook gemengd spelen, dus met in elk team één man en één vrouw.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!