Perfect begin dubbelweekend VELO

Perfect begin dubbelweekend VELO

Zaterdagavond is het eerste team van VELO haar dubbelweekend goed begonnen door Smashing BC uit Wijchen thuis met 8-0 te verslaan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vrouwendubbel van Myke Halkema en Dorien Lups speelde tegen Maureen Zeewald en Ella Peters. Met degelijk spel en door hun tegenstandsters veel te blijven verplaatsen wonnen onze dames de eerste set met maarliefst 21-5. De tweede set wisten de dames van Smashing wat langer bij te blijven, maar konden ze niet voorkomen dat VELO ook de tweede set binnen wist te halen met 21-15. Ook de mannendubbel van Alex Vlaar en Jim Middelburg vloog uit de startblokken tegen Roy Reijbroek en Yannic Smeets en wisten met hoog tempo en veel druk naar voren de eerste set in no time met 21-8 binnen te halen. Ook hier hetzelfde beeld als bij de dames, de tweede set deden de mannen van Smashing het beter, Alex en Jim wonnen toch nog vrij ruim met 21-13.

Alex kon meteen door met zijn singel tegen Brandon Bessem en liet er geen gras over groeien en zette de ruimste uitslag op het bord van de avond. Hij overklaste zijn tegenstander op alle fronten en won met 21-5 en 21-4. Op de andere baan kende ook Marleen Kuipers een droomstart tegen Denise Hall. Ze kwam al snel met 6-0 voor en bouwde deze voorsprong zelfs nog verder uit tot de set met 21-10 gewonnen werd. De tweede set kwam Denise beter in haar spel en werd het meer een wedstrijd, maar Marleen hield haar hoofd koel en trok de wedstrijd in twee sets over de streep door de tweede set te winnen met 21-19.

Precies het tegenovergestelde gebeurde bij de singel van Rowan Scheurkogel tegen Yannic Smeets. De mannen ontliepen elkaar niet heel veel tot de 11 in de eerste set. Daarna wist Rowan door het tempo hoog te houden redelijk eenvoudig de wedstrijd binnen te halen met 21-14 21-9.

Tegelijk met Rowan speelde Dorien Lups de langste wedstrijd van de avond tegen Maureen Zeewald. Dorien kampte met misselijkheid, maar door Maureen met snelle slagen goed onder druk te houden en door te blijven knokken ondanks verlies in de tweede set, wist ze toch de wedstrijd binnen te halen met 21-13 16-21 21-16.

De mixen van VELO werden in iets andere combinaties dan gebruikelijk gespeeld. De eerste mix werd gespeeld door Ewout Beukers en Myke Halkema tegen Roy Reijbroek en Denise Hall. Dit was een spannende en attractieve wedstrijd met lange rally's en nog een mooie pinguïn slide / duik van Ewout die heel lang gelijk op ging, maar uiteindelijk door VELO gewonnen met 21-18 en 21-19. Voor de tweede mix werd Wendy Slaats samen met Jim Middelburg opgesteld, die speelden tegen Brandon Bessem en Ella Peters. Deze wedstrijd werd met gevarieerd aanvallend spel vrij eenvoudig binnengehaald door VELO met 21-12 en 21-11.

Deze mooie overwinning betekent dat VELO zich na deze laatste speelronde van de eerste fase heeft geplaatst voor de kampioenspoule en samen met Almere, Duinwijck, DKC en Amersfoort mogen uitmaken wie zich dit seizoen tot landskampioen mag kronen. Momenteel bezet VELO de vierde plaats, maar ze hebben nog een inhaalwedstrijd tegen het nog puntloze Victoria tegoed, waarmee er nog alle kans is om de derde plek in de eerste fase re bemachtigen die recht geeft op een extra bonuspunt voor de kampioenspoule. Deze wedstrijd wordt zondagmiddag om 16.00 gespeeld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!