SportSport

Vijf Nederlandse winnaars bij Scottish Open 2017

Vijf Nederlandse winnaars bij Scottish Open 2017

Met geweldig badminton wisten deze zondag 26 november 2017 maar liefst drie Nederlandse (gemengd)dubbelkoppels kampioen te worden van de Grand Prix in Schotland: Robin Tabeling en Jelle Maas in het mannendubbel, Selena Piek en Cheryl Seinen in het vrouwendubbel en Jacco Arends met Piek in het gemengddubbel. Een prachtige dag voor het Nederlandse topbadminton.

SportSport

Maak kennis met Casper Spaans!

De finaledag van de Scottish Open ving aan met het vrouwendubbel tussen Cheryl Seinen en Selena Piek en Russinnen Ekaterina Bolotova en Alina Davletova. Pas vanaf 12-12 in de tweede game wisten de Nederlandse vrouwen hun ritme te vinden en verwerden ze van marionet tot regisseurs. In de derde game gaven ze nog duidelijker invulling aan hun favorietenrol en kwam het vuurwerk pas echt uit hun rackets: 21-11.

Na toernooiwinst in Leuven (Belgian International) dus nu (al!) toernooiwinst op een hoger niveau. Ook de rassceptici zullen na vandaag moeten erkennen dat #seipie meer is dan een slechte hashtag: Cheryl Seinen en Selena Piek hebben een glanzend visitekaartje achtergelaten.

Maas-Tabeling overklassend sterk

Na de vrouwen was het de beurt aan Jacco Arends / Ruben Jille en Jelle Maas / Robin Tabeling voor de 'all Dutch' mannendubbelfinale. TV-commentator Gail Emms zei vooraf dat het heel spannend kon worden óf een van de twee koppels zou kunnen excelleren.

De gelaten indruk die Arends volgens haar maakte leek representatief te zijn voor het scoreverloop: op 10-10 in de eerste game schoten power players Maas en Tabeling pas echt uit de startblokken. Ze bereikten 11-21 met acht opeenvolgend gewonnen rally's. Hetzelfde gebeurde in de tweede game, maar toen pas op een tussenstand van 13 punten aan beide zijden. De Beer uit Dongen en zijn dubbelmaat scoorden zeven punten op rij, verloren twee rally's en hadden toen het kampioenspunt te pakken (15-21).

Dat beide dubbelkoppels geplaatst waren (als nummers 7 en 8) en vervolgens de finale halen tegen elkaar mochten spelen, is op z'n minst een attest van hun voortvarende spel deze week en idealiter het gevolg van de samenwerking met (assistent)bondscoaches Jonas Lyduch en Kent Madsen. De opwaartse lijn was al gevonden en deze week vielen er behoorlijk wat puzzelstukjes op hun plaats.

Selena Piek zowel in blauw als roze shirt kampioen

Fans en niet-fans zijn het er al langere tijd over eens: in Selena Piek schuilt een enorm badmintontalent. En het woord 'schuilt' doet de omvang van dat talent tekort: ze was in de vrouwendubbelfinale instrumentaal voor de overwinning. Samen met Jacco Arends - volgens Gail Emms een ietwat introverte persoon - zorgde ze voor wellicht voor de meeste ruime toernooiwinst in Glasgow: 21-10 en 21-10. Of zoals de TV-commentator het omschreef: "An emphatic win for the Dutch. Today the Dutch were just infallable."

Yes, indeed.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!