clubzoeker

Daphne Jansen is de jongste van de eredivisie

Daphne Jansen is de jongste van de eredivisie

Met haar vijftien jaar is Daphne Jansen de jongste speler in de badminton-eredivisie. Met volwassen prestaties. Dat ook!

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Capelse maakte vorig seizoen de overstap van BC Schollevaar naar The Flying Shuttle in Barendrecht. Na een jaartje rijpen in het tweede team maakte ze deze zomer de overstap naar de hoofdmacht van de Barendrechtse topclub.

Met The Flying Shuttle probeert ze zich te handhaven in de hoogste nationale badmintonklasse. Geen eenvoudige opgave gezien de zware concurrentie van grotere - en vooral kapitaalkrachtiger - concurrenten. In dat 'geweld' handhaaft Daphne Jansen zich overigens prima. "Vooral in het enkelspel gaat het goed", vertelt ze. "Ik heb tot nu toe de meeste partijen gewonnen. In de damesdubbel gaat het wat moeizamer. We spelen vaak tegen koppels met enorm veel ervaring. Die zijn vaak net even slimmer op de belangrijke momenten. Maar goed, daar leer je veel van."

Daphne Jansen groeide op bij BC Schollevaar in haar woonplaats Capelle aan den IJssel. Daar bracht ze het tot het eerste team. "We waren net gepromoveerd naar de tweede divisie toen ik de kans kreeg om bij TFS te gaan spelen". vertelt de 4 VWO-leerlinge. "Daar kon ik een stapje hoger komen, dus ging ik de uitdaging aan. Daar heb ik geen spijt van gehad.De club en mijn team bevallen prima. De sfeer is goed en ik kan het prima vinden met mijn teamgenoten." Haar relatie met de badmintonbond is minder hecht. "Ik zat tot vorig jaar in een programma voor topspelers, maar ben afgehaakt omdat de voorwaarden verslechterden. Ik zou in Arnhem moeten trainen op onmogelijke uren. Dat was geen optie. Het is niet anders. Ik volg nu mijn eigen route. En met veel plezier."

Lees de rest van dit artikel op de website van IJssel en Lekstreek.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!