SportSport

DKC pakt wederom vier punten tegen Duinwijck

DKC pakt wederom vier punten tegen Duinwijck

De derde wedstrijd in de tweede helft van de competitie is voor DKC geëindigd in een 4-4 gelijkspel.

clubzoeker

Ken je BC Limes al?

Michiel Kruijt en Thomas Wijers werden als eerste de baan opgestuurd tegen Ruud Bosch en Jorrit de Ruiter. De vorige keer wonnen Kruijt en Caljouw in twee sets. Dit keer waren Bosch en De Ruiter duidelijk sterker dan het Haagse duo. Setstanden: 14-21 9-21. Daarentegen hadden de Haagse dames meer kansen. Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan speelden een geweldige partij tegen Akville Stapusaityte en Debora Jille. Ze hadden de regie in handen. Ze stonden in de tweede en derde set zelfs met 16-12 voor, maar gaven deze voorsprong helaas door eigen fouten weg, alsdus Joran. 21-19 16-21 19-21.

Daan van Klink mocht als eerste heer de confrontatie aan gaan tegen Jordy Hilbink. 9-21 11-21. Ook Daisy Bommeleyn had een zware dobber tegen de single koningin Akville Stapusaityte, die de laatste jaren nog nooit een single in de competitie verloren heeft. 12-21 12-21. DKC stond op dat moment met 4-0 achter. Gelukkig herpakte DKC zich daarna in de tweede heren- en damessingle. Zowel Dennis van Daalen de Jel als Baan wisten een punt te pakken.

De vorige keer werden beide mixen verloren. Dit weekend waren de rollen omgedraaid. Kruijt en Bommeleijn speelden een goede partij tegen Bosch en Jille. Ze kregen het afgelopen zaterdagavond in de derde set wel voor elkaar meer punten te pakken dan hun tegenstander. Kruijt maakt er weer een spektakel van, door net als vorige week, een prachtige punt te pakken met een shuttle van achter zijn rug om te slaan. Het werd 21-14 16-21 21-10. Volgens Joran speelden Wijers en Tirtosentono echter de meest geweldige partij. Zij wonnen in twee sets van Ralph Starren en Mandy Lenderink 21-19 21-10.

De eindstand werd dus 4-4. "Na 12 weken langs de lijn te zitten, sta ik te popelen om weer zelf mee te kunnen spelen. Ik hoop in het nieuwe jaar weer te gaan knallen", aldus een enthousiaste Joran Kweekel.

DKC speelt zaterdag 6 januari a.s. om 19 uur thuis tegen Velo. Zondag 7 januari mag DKC om 14 uur in Amersfoort in actie komen. Een dubbelweekend dus voor de Haagse club.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!