SportSport

Smashing scoort tegen Van Zijderveld

Smashing scoort tegen Van Zijderveld

Na de ruime zege van vorige week tegen Victoria, stond het eerste team van Smashing tegenover Van Zijderveld uit Amstelveen. In het eerste deel van de competitie eindigde deze confrontatie in 5-3 voor Smashing en het doel was uiteraard om deze uitslag te verbeteren.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vol goede moed en met gezonde spanning begonnen de dubbels. Yannic en Roy waren in de eerste set duidelijk de baas over de tegenstanders Maikel Spruyt en Leon Ham. Een dip in de tweede set zorgde voor wat onrust en frustraties, maar deze werd al snel de in derde set in felheid en agressie. Hierdoor kon het eerste punt voor Smashing worden binnengehaald. Op de andere baan ging het nog voorspoediger en zetten Ella en Milou hun tegenstanders Ieva Pope en Sabrina Angehrn met duidelijke cijfers aan de kant. 2-0 na de dubbels, kortom een goed begin.

Yannic en Denise mochten hierna aantreden tegen Elwin Wu en Linda Chen. Twee singles die beiden gelijk op liepen. Yannic had twee close sets nodig voor de overwinning. Het publiek mocht genieten van drie zwaar bevochten sets waarin Denise het laatste woord had. 4-0!

De laatste twee singles werden gespeeld door Maureen en Brandon. Maureen had de zware taak gekregen om het international Ieva zo moeilijk mogelijk te maken. Zeker in de eerste set lukte dat aardig. Echter kon Ieva met gecontroleerd spel Maureen de baas blijven. Brandon stond op de andere baan oog in oog tegenover Leon. Veel rally's leken dominant door Brandon gewonnen te worden, maar met hard werken wist Leon verrassend veel shuttles terug te spelen. Echter, met aanvallend en geconcentreerd spel wist Brandon toch de overwinning binnen te halen.

Nog twee partijen te gaan en al vijf punten in de pocket. Een evenaring van de vorige uitslag was binnen, maar er werd gevochten om meer! De mixen lopen dit seizoen erg goed, en ook nu gingen ze er vol tegenaan. Roy en Milou mochten het opnemen tegen Elwin en Sabrina. Met veel druk en harde smashes (zelfs van Milou) werd de eerste set eenvoudig binnengehaald. In de tweede set kwamen Elwin en Sabrina in de tegenaanval en trokken die naar zich toe. Roy en Milou moesten alle zeilen bij zetten, wat resulteerde in een overwinning.

Brandon en Ella mochten voor het laatste punt het opnemen tegen Maikel en Linda. Met slim positioneel spel en harde smashes wist het duo van Van Zijderveld het Smashing erg lastig te maken. Slordige fouten en goede rally's wisselde elkaar af, en ook hier wist Smashing aan het langste eind te trekken.

Na een avond hard werken wist Smashing er met een ruime zege van 7-1 vandoor te gaan. We willen alle mensen die ons hebben geholpen met de op/afbouw, muziek, kantine, en het lijnrechten bedanken!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!