SportSport

Smashing verliest nipt van concurrent Roosterse

Smashing verliest nipt van concurrent Roosterse

Na drie weken geen competitiewedstrijden gespeeld te hebben en na het binnenhalen van diverse regionale titels in regio Centrum en Limburg speelden Smashing en Roosterse afgelopen zaterdag 2 december tegen elkaar.

SportSport

Ken je BC Flevoland al?

De eerdere ontmoeting tussen beide teams eindigde in 4-4. Ondanks dat Sinterklaas in het land is konden beide teams elkaar geen cadeautjes geven.

In een gezellig drukke Smashinghal begonnen de twee teams aan de dubbels. Na een nipt gewonnen dubbel in de eerste confrontatie voor Smashing hadden Yannic Smeets en Roy Reijbroek het ditmaal een stuk zwaarder tegen het goed spelende koppel Rick Steuten en Nico Hermans. In het laatste deel van de wedstrijd kwamen de heren van Smashing nog dichtbij de winst in de tweede set, echter de heren van Roosterse wonnen 13-21 19-21. De dames van Smashing speelde tegelijkertijd een overtuigende wedstrijd tegen de zusjes Vievermans. Met 21-12 21-10 werd er gewonnen en daarmee brachten Ella Peters en Milou Lugters de tussenstand op 1-1.

Nu stonden de 4 singles op het programma. In de eerdere ontmoeting werden beide damessingels gewonnen door Smashing. Hier hoopte Smashing vooraf zeker weer op! Helaas bleek de tegenstand vanuit Roosterse dit maal wat groter te zijn. Maureen Zewald speelde een lange partij tegen de ervaren Reni Molla. Na een verloren eerste set vocht Maureen zich in de tweede set goed terug en won met 21-9. Het Smashing publiek had vertrouwen in haar krachten, maar ditmaal was de tegenstander in de derde set net de sterkste. Denise Hall speelde in de andere damessingle een spannende partij tegen Birthe van den Berg. Een zenuwslopende partij. Denise verloor met 25-27 en 22-24.

In de herensingel trad Brandon Bessem aan tegen het enkele jaren jongere talent uit Roosterse 2 Noah Jongen. Brandon had moeite met het solide spel dat Noah speelde en kon helaas, ondanks zijn hoge verwachtingen over deze partij, de partij niet naar zich toetrekken. Er werd verloren met 15-21 14-21. Yannic Smeets speelde in de andere herensingle tegen de Limburgs kampioen Rick Steuten, helaas bleek ook hier Roosterse de sterkste te zijn. Yannic verloor met 12-21 14-21. De Wijchenaren keken nu tegen een 1-5 achterstand aan, iets wat op voorhand zeker niet was verwacht en er moest nu gewonnen worden in beide mixen om de schade te beperken.

Tactisch had coach Paul Vennekens de volgorde van de mixen ditmaal omgedraaid omdat in de eerste confrontatie beide mixen verloren werden. Dit bleek een goede zet. Milou Lugters en Roy Reijbroek wonnen ondanks dat ze in de tweede set tegen een grote achterstand aankeken hun mix tegen Anne Vievermans en Frank Vermeesch met 21-18 21-18. Ella Peters en Brandon Bessem konden nu het derde puntje op het scorebord krijgen. In de eerste set leek het er echter op dat ze hun meerdere moesten erkennen in Nico Hermans en Birthe van den Berg. Het Smashingduo verloor met 7-21. Nu stond men voor een lastige klus! Gelukkig vochten ze voor wat ze waard waren wat resulteerde in tweemaal setwinst 22-20 21-17.

Smashing verloor de ontmoeting tegen Roosterse helaas met 3-5. Concurrenten TFS Barendrecht en Van Zijderveld speelden in een onderling duel tegen elkaar. TFS won deze wedstrijd met 6-2. Volgende week staat voor de Wijchenaren een uitwedstrijd tegen Victoria op het programma en hierin hopen ze de winst mee te nemen naar Wijchen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!