VELO start tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie met aandacht voor Erik Meijs

VELO start tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie met aandacht voor Erik Meijs

Afgelopen zaterdagavond ging voor VELO de tweede fase van de competitie van start met een thuiswedstrijd tegen BC Duinwijck. De avond begon met een woordje van VELO-coach Rikkert Suijkerland naar aanleiding van het tragisch overleden van Erik Meijs, oud-speler van Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook via deze weg willen we BC Duinwijck namens heel VELO alle sterkte toewensen! Nadat een minuut stilte in acht werd genomen begon de wedstrijd.

De damesdubbel van Dorien en Myke tegen Fabienne en Stephanie kende geen problemen voor de dames van VELO en werd eenvoudig in twee sets gewonnen. De herendubbel daarentegen, waarin Jim en Alex het opnamen tegen Ruud en Ralph, was een zeer spannende wedstrijd. De eerst set ging tot de pauze redelijk gelijk op, waarna Ruud en Ralph uitliepen naar een ruime voorsprong met zicht op setwinst. Toch bleven onze mannen knokken, kwamen knap terug en wonnen zelfs de set met 23-21. In de tweede set slopen er wat onnodige foutjes in, waardoor Duinwijck de tweede set binnenhaalde. Gelukkig hadden Jim en Alex daarna weer de controle en wonnen de derde set met 21-13.

Ewout en Marleen mochten vervolgens aantreden tegen respectievelijk Jordy en Akvile. Op papier voor beide een zeer zware kluif. Ze hielden hun hoofd koel, knokten voor elk punt en speelden een heel goede wedstrijd maar helaas waren Jordy en Akvile toch een maatje te groot.

Alex en Dorien speelden daarna twee leuke lange wedstrijden. Alex speelde een goede eerste set, maar moest diep gaan tegen Jerry, die de tweede set met 19-21 naar zich toetrok. De lange rally's eisten voor beide hun tol, maar Alex bleek de meeste energie over te hebben en won de derde set met 21-16. Dorien en Raquel hadden hiervoor al maar liefst 11 keer tegen elkaar gesingeld. Ze kennen elkaars spel dus goed en dit was ook de zien in de eerste set. Het ging erg gelijk op, maar gelukkig trok Dorien met 26-24 aan het langste eind. Dit kon ze mooi doordrukken en won de tweede set met ruime cijfers.

De gemengddubbels werden net als de singels eerlijk verdeeld. Jim en Myke speelden tegen Ruud en Fabienne en kwamen de gehele wedstrijd niet in gevaar. Voor Ewout en Wendy was dit het eerste optreden van het seizoen, maar dat was zeker niet te zien aan hun spel. Ze speelden een sterke wedstrijd tegen Jorrit en Akvile, maar verloren nipt met 21-17 en 21-19.

Dit alles resulteerde in een 5-3 overwinning, een mooi begin van de kampioenspoule voor de ploeg uit Wateringen. Volgende week zaterdag 9 dec. speelt het eerste team van VELO wederom een thuiswedstrijd om 19.00uur, ditmaal tegen BC Amersfoort.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!