VELO zet goede start voort in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie

VELO zet goede start voort in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie

In eigen huis werd de goede start van de kampioenspoule voortgezet door een mooie 7-1 overwinning op BC Amersfoort. In de damesdubbel waren Myke Halkema en Dorien Lups in twee sets (21-10 21-15) duidelijk de betere tegen Meike Versteeg en Xandra Stelling.

SportSport

Maak kennis met Casper Spaans!

Op de andere baan wist de herendubbel van Alex Vlaar en Jim Middelburg eindelijk de ban te doorbreken tegen Koen Ridder en Vincent de Vries door voor het eerst van dit koppel te winnen met 21-15 21-16 na drie eerdere nederlagen. Een mooie 2-0 voorsprong na de dubbels dus!

Hierna gingen de twee damessingels de baan op. Dorien Lups speelde tegen Meike Versteeg en Marleen Kuipers tegen invalster Kelly van Buiten. Dorien had moeite om in haar spel te komen, maar door hard te blijven werken wist ze toch in twee sets het punt binnen te slepen met 21-19 21-10. Marleen verging het helaas wat minder goed, na een goede start met sterk spel en veel zelfvertrouwen, begon na de 11 in de eerste set de twijfel toe te slaan en speelde ze op sommige momenten meer tegen zichzelf dan haar tegenstandster en verloor helaas met tweemaal 21-16.

Alex Vlaar speelde zijn singelpartij tegen Harald Hiemstra. Hij had vanaf het begin al de controle en gaf die gedurende de wedstrijd niet meer uit handen en won zodoende met 21-12 en 21-9. Op de andere baan speelde Rowan Scheurkogel de langste en mooiste partij van de avond tegen Vincent de Vries. De wedstrijd werd gekenmerkt door lange slagenwisselingen en stevige smashes. Na een verloren eerste set, wist Rowan de wedstrijd te kantelen door iets meer en dwingender de aanval te zoeken en zo te winnen met 17-21 21-16 22-20.

Tegelijkertijd werd op de andere baan de tweede gemengddubbel gespeeld van Ewout Beukers en Wendy Slaats tegen Koen Ridder en Kelly van Buiten. Na een slechte start, werd aan het einde van de eerste set de juiste tactiek gevonden. Dit kwam te laat voor de eerste set, maar door de shuttle eerst kort te spelen vanaf voor- en halfveld wisten ze vaak een lift af te dwingen en zo te scoren met de beuk van Ewout. Dit resulteerde in een eindstand van 13-21 21-11 21-16. Tenslotte aan Myke Halkema en Jim Middelburg om de 7-1 compleet te maken tegen Harald Hiemstra en Xandra Stelling. Ze kwamen in deze wedstrijd geen moment in de problemen en wisten gedecideerd te winnen met 21-8 21-11.

Al met al een erg mooie avond voor VELO dus! Volgende week zondag 17-12 om 14.00 uur wacht VELO in en tegen Almere naar waarschijnlijkheid de grootste titelkandidaat voor dit seizoen, dus ze kunnen alle aanmoedigingen hard gebruiken!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!