Zit jij in de nationale (jeugd)selectie van Badminton Nederland?

Zit jij in de nationale (jeugd)selectie van Badminton Nederland?

Dit is een bericht voor alle spelers in de nationale jeugdselecties (en hun ouders) en voor alle spelers in de nationale selectie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badminton Nederland heeft medio oktober een advocatenkantoor ingeschakeld tegen badmintonline.nl waarmee ze in praktische zin verbiedt om berichtgeving van bondswege over onder meer jullie prestaties over te nemen op deze website. De advocaat van Nysingh Advocaten-Notarissen heeft badmintonline.nl gesommeerd:

alle berichten die afkomstig zijn van Badminton Nederland te verwijderen van de website badmintonline.nl en de daaraan verbonden social media accounts en ook iedere andere verveelvoudiging of openbaarmaking van berichten van Badminton Nederland te staken en gestaakt te houden;

Hiervoor kreeg badmintonline.nl destijds een termijn van 48 uur: in dit tijdsbestek zijn ruimschoots meer dan 1.500 artikelen, social media posts en referenties aan Badminton Nederland verwijderd. Zelfs persberichten die de Nederlandse badmintonbond de afgelopen jaren vrijwillig naar badmintonline.nl heeft gestuurd, moesten weggepoetst worden.

In tegenstelling tot het bondsbureau van Badminton Nederland draait de redactie van badmintonline.nl voor 100% op de kracht van vrijwilligers en kunnen we de bondsbijdrage van 35.000 betalende Badminton Nederland leden - gelukkig! - niet vrijelijk aanwenden om te ageren tegen deze sommatie.

We hadden het natuurlijk fijner gevonden als Badminton Nederland in gesprek was gegaan. Helaas heeft 'onze bond' (algemeen manager Barbara Mura heeft de regie in deze) er echter voor gekozen om tijdens de Dutch Open 2017 uitgebreid 'bewijs' te verzamelen, niemand van badmintonline.nl in Almere aan te spreken (we liepen er écht rond) en vervolgens juridische stappen te nemen.

Wat heeft dat nou te maken met de spelers van de nationale (jeugd)selecties?

Jouw zelfgemaakte foto's ineens eigendom van Badminton Nederland?

Als selectiespeler heb je (of hebben je ouders) een spelerscontract getekend met Badminton Nederland. Van elke foto die je vanaf toernooien naar topsportmedewerker Ilse Vaessen whatsappt én online komt, claimt de bond impliciet - en misschien ook wel expliciet in het spelerscontract - het intellectueel eigendom of het auteursrecht. Bij vrijwel al jouw foto's die je terugziet op onder meer top-badminton.nl, badminton.nl en facebook vermeldt Badminton Nederland namelijk actief: "Foto's: Badminton Nederland".

Het gaat om foto's en korte filmpjes die Badminton Nederland vaak niet zelf gemaakt heeft, maar die door jullie als spelers zelf zijn vastgelegd. Beeldmateriaal dat inmiddels iedereen straffeloos en zonder 'schriftelijke toestemming vooraf' naar eigen site en social media kán uploaden. Iedereen behalve de meestgelezen badmintonwebsite van Nederland.

Maarre... wat is ook al weer de zelfomschrijving van Badminton Nederland?

Badminton Nederland is een organisatie die staat voor het vergroten van de betekenis van badminton in de Nederlandse samenleving door verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit, ontwikkeling, promotie en organisatie van badminton.

Bron: Badminton Nederland

Om het in perspectief te plaatsen: badmintonline.nl bereikte in de afgelopen 30 dagen 116.481 Nederlandse badmintonliefhebbers en wereldwijd zelfs 12 keer zoveel mensen. Daar zegt Badminton Nederland nu dus 'Nee!' tegen.

Zichtbaar voor jezelf en je sponsors

Als je vertrouwen hebt in het communicatietalent dat Badminton Nederland in huis heeft om jouw belangen te behartigen, doe dan niets anders dan wat je nu al doet.

Vind je het echter in het belang van jouzelf én de sponsors die je in je carrière ondersteunen om zoveel mogelijk zichtbaarheid en bereik als (aanstaande) topbadmintonner te genieten: neem dan contact met ons op.

Want...

Google maar eens je eigen naam

Voor elke speler hebben we een uniek spelersprofiel klaarstaan en we voorzien dat graag van actuele video's, foto's en verhalen over jouw badmintonleven. Type je voor- en achternaam maar eens in op Google: de kans is groot dat mensen die meer willen weten over jou als speler op badmintonline.nl uitkomen. Dan is het leuk wanneer ze daar meteen wat meer over je te weten kunnen komen en daar horen natuurlijk foto's (en video's) van je belevenissen bij.

We geven alle topspelers, ook zij die spelen buiten de nationale (jeugd)selecties, graag redactionele aandacht. Daarbij hebben we jouw hulp - als één van die spelers - toch echt nodig. Vooral nu Badminton Nederland zich lijkt hard te maken voor een bepaalde exclusiviteit.

Waar kies jij voor: doen wat je altijd gedaan hebt of ga je voor iets nieuws?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!