DKC start nieuwe jaar met 9 punten in dubbelweekend

DKC start nieuwe jaar met 9 punten in dubbelweekend

VELO en Amersfoort waren dit weekend de tegenstanders voor het eerste team van BC DKC, dat nog steeds te maken heeft met twee geblesseerde spelers.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het weekend leverde slechts negen punten op: een gelijkspel tegen regiorivaal VELO en een winst van vijf punten tegen Amersfoort.

De derby tegen VELOstond zaterdagavond thuis voor DKC op het programma. Mark Caljouw en Joran Kweekel mochten de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. Zij waren in verband met hun respectievelijk hamstring- en knieblessure nog niet in staat om een competitiewedstrijd mee te spelen. "Dat beide heren dit weekend nog niet mee mochten doen, is uiteraard erg jammer. Ze horen immers in potentie tot de besten van Nederland", volgens Camonier.

Heel bijzonder was het verloop van de wedstrijd. Er werden steeds twee partijen achter elkaar verloren, danwel gewonnen. Zo werd de heren- en damesdubbel gewonnen door VELO. Gijs Duijs en Thomas Wijers waren niet opgewassen tegen het sterke herenduo Jim Middelburg en Alex Vlaar. 10-21 8-21 Het Haagse koppel Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan stond in de eerste helft van de derde set nog voor, maar wisten de winst net niet binnen te slepen. 21-14 16-21 17-21 Beide herensingles werden ruimschoots gewonnen door DKC. Beide damessingles werden weer door Velo gewonnen. Tussenstand 2-4. De derde winnende punt werd binnengehaald door Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono, door met 21-17 en 21-17 van Alex Vlaar en Wendy Slaats te winnen. Ook de andere gemengddubbel met Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn leverde een prachtig winstpunt op voor DKC. Zij speelden tegen het sympathieke geroutineerde koppel Jim Middelburg en Myke Halkema. Het werd 16-21 21-17 21-16. Eindstand 4-4.

Niet alleen Joran Kweekel en Mark Caljouw stonden aan de zijlijn. Ook de D-Side, de fanclub van DKC, was zaterdagavond in sporthal Hogeveld aanwezig. De supporters lieten regelmatig wat van zich horen, zeker naarmate de spanning opliep.

Bijna alle partijen zijn in Amersfoort in twee sets bepaald. Zo werden de damesdubbel, beide herensingles, de damessingle van Marlies Baan en de eerste gemengddubbel van Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn overtuigend gewonnen. De spanning werd uitsluitend in de tweede gemengddubbel opgevoerd door Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono tegen Koen Ridder en Kelly van Buiten. Twee keer werd het een verlenging. Helaas ging de winst naar de tegenstanders 9-21 26-24 23-21. Eindstand 3-5.

DKC staat op dit moment, met nog drie wedstrijden te gaan voor de halve finales, op de derde plaats met 25 punten. Duinwijck staat eerste met 30 punten, Almere tweede met 28 punten, VELO vierde met 22 punten en Amersfoort laatste met 6 punten. Camonier ziet de play-offs dichterbij komen. "Het zou voor ons een enorme rijkdom zijn als we die met een volledig team kunnen gaan spelen."

Volgende week zaterdag 13 januari speelt DKC om 19.00 uur thuis tegen Almere.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!