SportSport

Open brief aan kandidaat-voorzitter Badminton Nederland Michel Bezuijen

Open brief aan kandidaat-voorzitter Badminton Nederland Michel Bezuijen

Beste Michel, welkom in het wespennest waar iedereen iedereen steekt, waar samenwerking een vies woord is, waar een handjevol mensen als spinnen in een stofzuigerzak vasthouden aan de macht... in een donkere stoffige ruimte bang voor een frisse lucht.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar talent naar het buitenland vlucht en waar kontelikkers talent verknoeien, waar medewerkers op het bondsbureau op een foto Lee Chong Wei niet herkennen, waar een bestuur zit dat niet in staat is een uitgestoken hand aan te nemen en een grote groep van de meest gedreven badmintonliefhebbers buitensluit.

Waar een angstcultuur heerst bij ouders en jeugdspelers, waar je je topsport niet kan beoefenen als je niet begeleid wil worden door deze bond, waar we een trainersopleiding hebben waarvan de bond zelf vier of vijf jaar geleden heeft gezegd dat die niet deugt maar waar nog steeds niets anders is gekomen.

Waar veel geld is geïnvesteerd in een badminton.nl-website waar geen hond naar wil kijken en waar een website bestaat die wél succes heeft en waar badmintonliefhebbers massaal heen gaan.

Waar de afgevaardigden geen mening hebben en daar jaren kunnen zitten zonder hun mond open te doen (op een enkeling na), waar democratie alleen maar een woord is en waar de zittende macht belang heeft bij besturen op afstand met achteraf goedkeuring voor fouten en overschrijdingen van budgetten.

Waar bestuurders die misstanden wél aankaarten uit het bestuur worden gezet door medebestuurders zonder medeweten van de afgevaardigden. Waar er nog zoveel meer dingen zijn die aandacht zouden moeten krijgen in een eerste briefing aan een nieuwkomer, maar dat zou eindigen in een stuk van meerdere pagina's.

Het zijn allemaal dingen die je niet hoort bij Badminton Nederland en niet terug kan vinden op badminton.nl. Je hebt waarschijnlijk een heel ander verhaal gehoord tijdens de officiële briefings. Als (aanstaande) voorzitter zou je net als journalisten aan hoor en wederhoor moeten doen, maar dat hoort niet thuis in de Badminton Nederland cultuur en zal ook wel niet gebeuren.

Mocht je ondanks alles toch een eigen mening willen vormen en ook de oppositie willen spreken dan nodig ik je bij deze uit voor een gesprek. Het zal je niet in dank worden afgenomen dus het is waarschijnlijk goed er geen ruchtbaarheid aan te geven, want bij Badminton Nederland wordt het aangaan van een vriendschappelijke relatie met 'de vijand' niet op prijs gesteld.

Vriendelijke groet,
Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!