clubzoeker

Sombere badmintonzondag voor VELO

Sombere badmintonzondag voor VELO

Zondag 21 januari speelde VELO tegen Almere. Deze wedstrijden zijn op voorhand altijd heel spannend en de instelling van VELO was nu ook om er alles uit te halen wat er in zit.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Jammer genoeg had onze vliegende westlander Jim Middelburg last van een buikgriep en kon er dus niet bij zijn.

De middag werd afgetrapt met de herendubbel en damesdubbel. Bij de heren stonden Rowan Scheurkogel en Ewout Beukers tegenover Dave Khodabux en Jelle Maas. Rowan en Ewout speelde hun eigen spelletje en namen brutaal de leiding in de wedstrijd. Jelle en Dave lieten er geen gras over groeien en kwamen sterk terug in de eerste set en wonnen met 21-17. In de tweede set lukte het Ewout en Rowan niet om de aanval te behouden en verloren deze set met 21-14.

Op de andere baan speelden Myke Halkema en Dorien Lups tegen Cheryl Seinen en Ilse Vaessen. De eerste set was het nog warmdraaien voor de VELO'ers en wonnen de Almeerders met 21-8. De tweede set kwamen Myke en Dorien goed terug en met hard vechten wonnen ze met 21-19. In de derde set ging het gelijk op maar aan het einde van de wedstrijd kon het niveau niet vastgehouden worden en werd er verloren met 21-17.

Met een 2-0 achterstand gingen de singles de baan op. Marleen Kuipers tegen Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar tegen Tim Vaessen. Marleen speelde een goede wedstrijd en kon Tamara vaak het hele veld laten zien. Jammer genoeg was dit niet genoeg en verloor ze met 21-18 en 21-15. Alex Vlaar kon nu eindelijk weer spelen na een knieblessure. Alex begon wat stroef maar pakte toch de setwinst met 21-12. De tweede set bleef Alex gevarieerd op hoog tempo spelen en won ook deze set met 21-7.

Nu gingen Rowan Scheurkogel tegen Aram Mahmoud en Dorien Lups tegen Manon Sibbald de baan op. Rowan, ook terug kerend van vervelende blessures, wist dat hij een lastige opgave had tegen Aram. Rowan gaf alles wat hij had maar moest zijn meerdere erkennen met 21-7 en 21-10. Dorien wilde het verlies in de dubbel goedmaken om van Manon te winnen. In de eerste set speelde Dorien heel goed en won met 21-14. In de tweede set kwamen wat eigen foutjes en keek Dorien al snel naar een grote achterstand en verloor de set met 21-11. In de derde set ging het al beter dan de tweede maar waarschijnlijk sloeg de vermoeidheid toe en kon Dorien de snelheid niet meer vasthouden en verloor met 21-16.

Daarop de beurt aan de mixen. Eerst gingen Ewout Beukers en Wendy Slaats tegen Leon Nottelman en Ilse Vaessen. Ewout en Wendy speelde een goede wedstrijd maar jammer genoeg was het ook ditmaal niet goed genoeg en werd er verloren met 21-15 en 21-17. Alex Vlaar en Myke Halkema speelde de laatste wedstrijd tegen Jelle Maas en Cheryl Seinen. Myke en Alex begonnen de wedstrijd goed maar door wat eigen foutjes konden ze het niet meer rechttrekken en werd er verloren met 21-13. In de tweede set ging het heel erg gelijk op. Alex en Myke probeerde niet teveel met het harde spel mee te gaan en door middel van zachte en geplaatste ballen werd het nog heel spannend. Jammer genoeg zat er net geen derde set in die ze wel verdiend hadden. Er werd verloren met 25-23.

Het werd een sombere middag voor VELO met een 7-1 verlies. De kans op de play-offs lijken nu ook heel ver weg te zijn.

Volgende week zaterdag 27 januari wordt om 19.00 uur de laatste wedstrijd gespeeld thuis tegen DKC. Kom vooral kijken want hier zullen ook weer mooie wedstrijden op het programma staan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!