SportSport

Drie finales voor Bulgaarse topbadmintonner Alex Vlaar in Groningen

Drie finales voor Bulgaarse topbadmintonner Alex Vlaar in Groningen

In het weekend van 24 en 25 februari vond voor de 52ste keer het Master AMOR-Toernooi plaats. In Groningen namen 170 badmintonners in verschillende categorieën het tegen elkaar op.

clubzoeker

Maak kennis met Nikki Korving!

In de gemengd dubbel finale stonden de favorieten, Alex Vlaar en Tamara van der Hoeven tegenover het als tweede ingeschaalde koppel Mandy Lenderink en Ralph Starren. In een gelijk opgaande eerste game waarin het tempo gelijk hoog lag, wisten Ralph en Mandy aan het einde van de eerste game het verschil te maken. In de daar op volgende game lieten Alex en Tamara, geholpen door een aantal foutjes van hun tegenstander, zien het betere van het spel te hebben. In de beslissende derde game ging het tot de rust gelijk op, maar daarna sloegen Alex en Tamara een gaatje, dat niet meer werd weggeven. Met 21-17 werd de titel binnen gehaald.

De damessingel finale werd een strijd tussen Manon Sibbald en Ieva Pope. Waar Manon aan het begin achter de feiten aan liep door veelal eigen fouten, wist ze in de tweede helft knap het spel te kantelen en zelfs de game met 22-20 naar zich toe te trekken. Die lijn trok ze vervolgens door en met 21-16 was de hoogste trede bereikt.

De mannen finale werd gekenmerkt door lange slopende rally's. Aram Mahmoud en nummer 1 geplaatst Alex Vlaar schotelden het publiek dan ook een prachtpartij voor. Beide heren lieten zien over vele facetten van de sport te beschikken. In de eerste game was het Alex die naar het einde toe het verschil kon maken en deze binnen haalde met 21-17. In het tweede bedrijf was het juist andersom en wist Aram met 21-19 er een derde game er uit te slepen. De rally's bleven van goede kwaliteit en in de derde game leidde Aram met 13-16, maar Alex kwam weer terug tot 17-18 en 19-20. Maar na wederom een lange rally haalde Aram het winnende punt binnen. Een zichtbaar vermoeide Alex moest in deze finale dus de felicitaties aan Aram laten.

De damesdubbel finale ging tussen Tamara van der Hoeven / Dorien Lups en Manon Sibbald / Ieva Pope. In de eerste game repareerden Tamara en Dorien een achterstand in de slotfase en wisten met fraaie punten via de verlenging de spannende eerste game te winnen. In de tweede game was de ban gebroken een stoomden Dorien en Tamara met 21-13 door naar de overwinning.

Ten slotte kwam Alex Vlaar, dit keer geflankeerd door Thomas Sibbald, voor de derde keer op de baan. Aan de overkant van het net vonden Aram Mahmoud en Saeed Taki. Die het als tweede geplaatste koppel Brent Maarsingh en Robert de Calonne in de halve finale hadden verslagen. De eerste game viel ten prooi aan Alex Vlaar en Thomas Sibbald. En ook in de tweede game was er een duidelijk verschil op de baan gezien de 11-4 voorsprong en de 21-15 overwinning.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!